Antena 3 CNN Externe Parada anuală a "căzilor de baie" a avut loc pe un râu din Belgia (VIDEO)

Parada anuală a "căzilor de baie" a avut loc pe un râu din Belgia (VIDEO)

Parada anuală a "căzilor de baie" a avut loc pe un râu din Belgia (VIDEO)
16 Aug 2010   •   16:17

Peste 20 de ambarcaţiuni cu forme din cele mai neobişnuite au defilat pe un râu din Dinant, în sudul Belgiei, într-o veselă paradă a... căzilor de baie. Manifestarea, devenită tradiţională, a fost tulburată uşor de ploaie, care nu a reuşit, însă, să întunece bucuria participanţilor.

Parada anuală a "căzilor de baie" de pe fluviul Meuse a ajuns la ediţia cu numărul 28. Ambarcaţiunile participante nu mai sunt demult nişte simple căzi de baie decorate în culori fistichii. Echipele participante muncesc din răsputeri ca să uimească şi să amuze publicul cu creaţiile lor plutitoare.

Anul acesta, parada a fost dedicată unei mânăstiri belgiene, cunoscute mai ales pentru că şi-a dat numele unei populare mărci de bere. Bineînţeles, spumoasa băutură a curs în valuri iar participanţii nici nu au luat în seamă ploaia care s-a invitat singură la petrecere.

Evenimentul şi-a onorat caracterul internaţional prin participarea unei echipe de tineri britanici, destul de îndrăzneţi pentru a-şi măsura forţele cu belgienii.

Până la urmă, nici nu a mai contat numele câştigătorului. De altfel, s-au dat mai multe premii - pentru frumuseţe, originalitate, culoare locală şi referinţă la evenimentele actuale. Aşa că toţi au fost mulţumiţi şi au promis să revină şi anul viitor, în speranţa unei vremi mai însorite.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close