Antena 3 CNN Externe Paradisul homosexualilor există, într-un loc unde nimeni nu s-ar aştepta

Paradisul homosexualilor există, într-un loc unde nimeni nu s-ar aştepta

Paradisul homosexualilor există, într-un loc unde nimeni nu s-ar aştepta
Sursa foto: Foto: BBC
de M.C.    |    27 Aug 2013   •   18:03

"Pakistan nu este genul de loc pe care mulţi l-ar asocia cu libertăţile gay. Dar unii spun că ţara este un loc grozav pentru a fi gay şi chiar descriu oraşul-port Karachi ca fiind paradisul homosexualilor" scrie BBC

Petreceri clandestine, sex în grup la altare şi căsătorii de convenienţă cu persoane de sex opus, sunt doar câteva dintre surprizele "Pakistanului homosexual". Sub masca rigorii sociale, ţara abundă în activităţi sexuale de tip homosexual. 

Danyaal, psudonimul ales de unul dintre subiecţii reportajului, este un om de afaceri trecut de 50 de ani, care organizează petreceri pentru homosexuali. "Există aplicaţii pentru smartphone care folosesc GPS-ul şi care îţi pot spune cât de aproape eşti de un gay, care are profil online. Sunt mereu mii de bărbaţi gay online în orice moment" spune Danyaal. 

Societatea pakistaneză este una strict patriarhală, iar de la bărbaţi se aşteaptă să se căsătorească cu persoane de sex opus, ceea ce duce la o cultivare a minciunii şi a vieţilor duble, spun cercetătorii. 

Sexul între bărbaţi se practică şi în locurile publice, iar unul dintre acestea este cel mai important lăcaş de cult din Karachi. În locul unde vin familiile să se roage, seara se adună pâlcuri de bărbaţi. În fiecare joi, se formează un cerc, iar bărbaţii din mijloc sunt pipăiţi de ceilalţi. Pentru mulţi, este doar un ritual religios mai ciudat. Pentru participanţi, este sex în grup. 

Aparent, acest fenomen este rezultatul modului în care funcţionează societatea pakistaneză. Pentru că bărbaţii sunt descurajaţi în avea prietene, de multe ori primele interacţiuni de natură sexuală sunt cu alţi bărbaţi, prieteni sau verişori, iar familiile trec acest lucru cu vederea. 

Situaţia lesbienelor este una diferită. Exprimarea sexualităţii feminine este dificilă, chiar şi în cazul femeilor heterosexuale. Astfel, lesbienele sunt nevoite să recurgă la diverse artificii. Căsătoria de convenienă a unui cuplu de lesbiene cu unul de homosexuali este doar una dintre "inovaţiile" femeilor pakistaneze. 

×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close