Antena 3 CNN Externe Paradisul secret al Greciei, "vinovat" de criza care le-a secătuit buzunarele: Insula Zakynthos, simbolul corupţiei generalizate

Paradisul secret al Greciei, "vinovat" de criza care le-a secătuit buzunarele: Insula Zakynthos, simbolul corupţiei generalizate

Paradisul secret al Greciei, "vinovat" de criza care le-a secătuit buzunarele: Insula Zakynthos, simbolul corupţiei generalizate
Sursa foto: Foto: travelsplendid.ro
04 Apr 2012   •   17:20

Grecii au găsit "responsabilii" crizei care le-a secat bugetul de stat: locuitorii insulei Zakynthos. Autorităţile elene investighează un număr foarte mare de solicitări de indemnizaţii pentru orbire pe insula Zakynthos, printre persoanele suspectate numărându-se un şofer de taxi şi un vânător, informează Wall Street Journal.
   
Insula Zakynthos, cunoscută pentru ruinele veneţiene şi culoarea albastră a apei mării, a devenit în ultima vreme cunoscută ca fiind "insula orbilor".
   
Ministerul grec al Sănătăţii a declanşat o anchetă în Zakynthos pe fondul solicitărilor din ce în ce mai numeroase pentru eliberarea de certificate de handicap pentru orbire.
   
Aproximativ 1,8 la sută din cei 39.000 de locuitori ai insulei au solicitat astfel de indemnizaţii în ultimul an.
   
Printre persoanele suspectate că au solicitat abuziv astfel de certificate se numără un şofer de taxi şi un vânător de păsări.
   
"Zakynthos a devenit un simbol al corupţiei generalizate care a contribuit la intrarea Greciei în criza economică. Se pare că orbii din Zakynthos văd doar culoarea banilor", comentează ziarul Ethnos.



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close