Antena 3 CNN Externe Paradox american. Gardienii din penitenciare NU sunt plătiţi, dar deţinuţii pe care-i păzesc DA

Paradox american. Gardienii din penitenciare NU sunt plătiţi, dar deţinuţii pe care-i păzesc DA

Paradox american. Gardienii din penitenciare NU sunt plătiţi, dar deţinuţii pe care-i păzesc DA
11 Oct 2013   •   17:40

Într-unul din cele mai bizare efecte provocate de blocajul guvernamental de la Washington, deţinuţii închişi în penitenciarele americane, care muncesc în diverse activităţi din spatele gratiilor, sunt în continuare plătiţi din fondurile Administraţiei Federale a Penitenciarelor, în vreme ce, gardienii care trebuie să-i supravegheze sunt în şomaj tehnic, fiind neretribuiţi.

Liderul sindicatului care protejează drepturile gardienilor din puşcariile americane, Philip Glover, spune că moralul colegilor săi se află la o "limită periculoasă", toţi fiind frustraţi de faptul că deţinuţii sunt plătiţi din banii care li se cuvin de fapt lor.

Chichiţa birocratică se ascunde în faptul că deţinuţii sunt plătiţi conform unui plan bugetar extins pe mai mulţi ani, spre deosebire de gardienii care-i păzesc şi care se supun prevederilor impuse de bugetul anual.

Un deţinut care munceşte în interiorul penitenciarului primeşte între 23 de cenţi/oră şi 1.15$/oră, în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close