Antena 3 Externe Parazitul care a transformat albinele în zombie

Parazitul care a transformat albinele în zombie

de L.D.    |    16 Feb 2012   •   15:45
Parazitul care a transformat albinele în zombie
Sursa foto: agrofm.ro

Un parazit zburător este învinuit pentru o epidemie care a atacat populaţia albinelor. Parazitul intră în stomacul acestora, facându-le să meargă în cerc, uneori urmărind puncte strălucitoare înainte de a muri.

Andrew Core, cercetător la Universitatea din San Francisco a afirmat că albinele pe care le-a urmărit în timpul studiului încep să zboare în cerc, fără pic de simţ al direcţiei.

Albinele stau într-un loc sau cel mult se înconvoaie înainte să moară, dar albinele afectate de parazit , chiar daca sunt vii, nu pot sta pe picioare. Ele se îşi îndreaptă corpul, după care se prăbuşesc în gol, ceea ce dă imaginea unui zombie.

În timp ce parazitul poate cauza o mare distrugere în rândul albinelor, există şi un beneficiu în acest caz. Cercetătorii au descoperit parazitul accidental, însă cred că aşa îşi vor da seama şi ce a cauzat colapsul care a devastat populaţia albinelor în Europa şi America, reducând numărul acestora la jumătate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close