Antena 3 CNN Externe "Parcă ne-a BLESTEMAT cineva!" FOTOREPORTAJ cutremurător cu tornada care a măturat Oklahoma

"Parcă ne-a BLESTEMAT cineva!" FOTOREPORTAJ cutremurător cu tornada care a măturat Oklahoma

"Parcă ne-a BLESTEMAT cineva!" FOTOREPORTAJ cutremurător cu tornada care a măturat Oklahoma
de O.P.    |    21 Mai 2013   •   12:00

Bilanţul tornadei care a devastat luni o suburbie a Oklahoma City a ajuns la 91 de morţi, dintre care cel puţin 20 sunt copii, a anunţat marţi un oficial într-un interviu pentru CNN, relatează AFP.

Amy Elliott, un oficial în domeniul sanitar la nivelul statului Oklahoma, a precizat că au fost descoprite încă 40 de corpuri.

Un bilanţ precedent anunţa 51 de morţi.

Tornada uriaşă a lovit în plin suburbiile oraşului Oklahoma City. Meteorologii estimează că rafalele de vânt au atins chiar şi 320 de kilometri pe oră. Zeci de clădiri au fost prefăcute în ruine.

Printre clădirile lovite în plin s-a numărat şi o şcoală primară. A fost şi unul din primele locuri spre care s-au îndreptat salvatorii, după trecerea furtunii. Ei au reuşit să scoată la lumină mai mulţi elevi îngroziţi.

Zeci de oameni au murit şi peste o sută sunt răniţi. Mulţi alţii au supravieţuit ca prin minune, în adăposturile subterane, în timp ce casele le erau distruse.

Tornada a declanşat şi mai multe incendii, pe care pompierii le-au stins cu greu. Martorii nu puteau crede că este, într-adevăr, real ceea ce văd cu ochii.

Reţelele electrice şi telefonice sunt, şi ele, scoase din funcţiune. Localnicii spun că tornada a fost mai puternică decât cea care a făcut 40 de victime în aceeaşi regiune, în 1999. Preşedintele Barack Obama a oferit statului Oklahoma ajutorul întregii naţiuni pentru a depăşi urmările dezastrului.



×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close