Antena 3 CNN Externe Parchetul General din Ucraina susţine că Iulia Timoşenko a fost implicată în uciderea unui om de afaceri

Parchetul General din Ucraina susţine că Iulia Timoşenko a fost implicată în uciderea unui om de afaceri

Parchetul General din Ucraina susţine că Iulia Timoşenko a fost implicată în uciderea unui om de afaceri
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Noi 2011   •   10:55
Parchetul General din Ucraina susţine că are „dovezi incontestabile” de implicare a fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko în uciderea unui om de afaceri în 1996, conform agenţiei RIA Novosti.

Ievgheni Şcerban, membru al Radei Supreme şi director al unei corporaţii financiare, a fost împuşcat mortal la aeroportul Doneţk, în noiembrie 1996. Soţia sa şi un angajat al aeroportului au fost, de asemenea, ucişi în atac.

Pavel Lazarenko, premier în perioada 1996 – 1997, a fost acuzat că a ordonat crima. Acesta ispăşeşte în SUA o pedeapsă cu închisoarea, pentru spălare de bani.

Procurorul general adjunct, Renat Kuzmin, a declarat într-un interviu pentru un post de televiziune, că „au fost transferaţi bani în conturile bancare ale criminalilor de către firme deţinute de Lazarenko şi Timoşenkp, care erau aliaţi în anii '90.

Purtătoarea de cuvânt a Iuliei Timoşeko, Natalia Lisova, a dezminţit acuzaţiile potrivit cărora aceasta ar avea vreo legătură cu uciderea parlamentarului.
 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close