Antena 3 CNN Externe Paris. 250 de arestaţi şi 19 poliţişti răniţi după un protest împotriva lui Francois Hollande

Paris. 250 de arestaţi şi 19 poliţişti răniţi după un protest împotriva lui Francois Hollande

Paris. 250 de arestaţi şi 19 poliţişti răniţi după un protest împotriva lui Francois Hollande
27 Ian 2014   •   12:56

Poliţia pariziană a comunicat, luni, că 19 agenţi au fost răniţi şi 250 de persoane au fost reţinute după ce un miting de protest împotriva preşedintelui Francois Hollande a degenerat în violenţe stradale.

Potrivit autorităţilor, nicio persoană nu a suferit leziuni grave, care să pericliteze viaţa, transmite AP. De remarcat că numărul celor răniţi şi a celor reţinuţi este destul de mare, în comparaţie cu protestele precedente din ultimele săptămâni. Manifestanţii îşi exprimă starea de nemulţumire faţă de politica lui Hollande, care a devenit o figură controversată mai ales din pricina degradării stării economiei franceze.

Acelaşi comunicat precizează că la mitingul de duminică au participat peste 17.000 de persoane, în timp ce organizatorii susţin că numărul acestora a depăşit 50.000 de participanţi.

Peste 50 de asociaţii şi organizaţii au fost implicate în organizarea acestei forme de protest, inclusiv formaţiuni conservatoare şi cele de extremă dreapta. Printre manifestanţi s-au aflat şi simpatizanţi ai pamfletarului Dieudonne, acuzat în repetate rânduri pentru acte anti-semite şi rasiste.

×
Subiecte în articol: franta, paris francois hollande
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close