Antena 3 CNN Externe Parisul vrea să-i determine pe romi să se întoarcă de unde vin

Parisul vrea să-i determine pe romi să se întoarcă de unde vin

Parisul vrea să-i determine pe romi să se întoarcă de unde vin
de S.T.    |    15 Apr 2014   •   16:40

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez Stéphane Le Foll, ministru al Agriculturii, a cerut marţi respectarea "regulilor şi principiilor" în legătură cu o notă internă privind evacuarea romilor.

Le Parisien-Aujourd'hui en France relatează că această notă care provoacă scandal recomandă "evacuarea sistematică" a familiilor de romi.

Întrebat de postul RTL în acest sens, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez Stéphane Le Foll a părut că evită un răspuns. "Poliţiştii să întocmească note în care să spună ?iată, noi credem că ar trebui să fie făcut cutare sau cutare lucru, raportat la o realitate?", a declarat el. "Avem reguli, există principii, există la nivelul Prefecturii de Poliţie misiuni şi obiective date", adaugă el.

Întrebat dacă obiectivul este evacuarea romilor din Paris, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns că "obiectivul este să se evite ca oameni care, în capitală, din cauză că se află într-o situaţie dificilă şi sărăcie, să ajungă să enerveze pe toată lumea şi să nu mai accepte această prezenţă".

"Suntem obligaţi să reglementăm toate aceste lucruri, să fim clari asupra tuturor acestor lucruri, să nu considerăm ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic", a continuat ministrul.

"Există o problemă, dar, în spatele acestei probleme există bărbaţi, femei, chiar copii. Deci nu este tratată ca şi cum ar fi o simplă problemă pe care să o putem rezolva prin două-trei decizii. Nu, este mai complicat", adaugă ministrul, un apropiat al şefului statului.

El respinge utilizarea termenului "invazie" în legătură cu romii, dar apreciază că este necesar "să căutăm să-i determinăm să se întoarcă de unde vin, în România sau Bulgaria".

×
Subiecte în articol: romi scandal
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close