Antena 3 CNN Externe Parlamentul de la Chişinău a fost evacuat în timp ce separatiştii din Transnistria cereau ajutorul Rusiei | "Un eveniment pus la cale la Kremlin și în stânga Nistrului!"

Parlamentul de la Chişinău a fost evacuat în timp ce separatiştii din Transnistria cereau ajutorul Rusiei | "Un eveniment pus la cale la Kremlin și în stânga Nistrului!"

Parlamentul de la Chișinău a fost evacuat, după ce s-a activat alarma de incendiu.

de Laurențiu Rădulescu    |    28 Feb 2024   •   16:52

Informația a fost confirmată de Liliana Anghel, șefa pentru relații cu mass-media a Republicii Moldova.

La fața locului a fost solicitată intervenția pompierilor.

"S-a pornit sistemul de alarmă și oamenii s-au evacuat dar, după ce s-au efectuat cercetări, nu a fost stabilită nici o situație de risc", a precizat Liliana Pușcașu.

Incidentul de la Chișinău a avut loc miercuri, în jurul orei 13.

La aproximativ aceeași oră, agenția de presă a așa-zisei Republici Moldovenești Transnistrene, nerecunoscută internațional, relata pe Telegram că cei peste 600 de deputați reuniți la Tiraspol cer oficial ajutorul Rusiei pentru a se proteja în fața "presiunilor" guvernului de la Chișinău.

Guvernul Republicii Moldova minimalizează evenimentul de la Tiraspol

Guvernul de la Chișinău a comunicat, miercuri, că în prezent nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

O declarație în acest sens a fost făcută de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Executivului moldovean.

Vodă a catalogat așa-zisul congres al deputaților transnistreni reuniți la Tiraspol drept "un eveniment propagandistic, o scamatorie care nu-și merită live-urile jurnaliștilor străini sau titlurile tensionate din buletinele de știri".

"Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul acestui așa-numit eveniment de la Tiraspol. E un eveniment pus la cale de cei din stânga Nistrului și de cei de la Kremlin. Nu vedem pericole de destabilizare. Urmărim foarte atent și reiterăm că regiunea transnistreană este aliniată la obiectivul de pace și securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close