Antena 3 CNN Externe Parlamentul spaniol votează abolirea prostituției

Parlamentul spaniol votează abolirea prostituției

Parlamentul spaniol va vota marţi dacă va elabora o legislaţie care să abolească prostituţia, să ia măsuri mai drastice împotriva proxenetismului şi să introducă pedepse mai dure pentru bărbaţii care cumpără sex, într-o iniţiativă controversată care a divizat mişcarea pentru drepturile femeilor.

Parlamentul spaniol votează abolirea prostituției
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Iun 2022   •   20:01

Până acum, prostituţia a fost tolerată în Spania, multe bordeluri funcţionând ca hoteluri sau alte unităţi de cazare, deşi exploatarea sexuală şi proxenetismul sunt ilegale.

Socialiştii, care guvernează într-o coaliţie minoritară cu partenerul minoritar de extremă-stânga Unidas Podemos, doresc să introducă pedepse cu închisoarea mai mari pentru proxenetism, eliminând cerinţa actuală ca poliţia să demonstreze că există o relaţie de exploatare cu lucrătorul sexual.

Propunerea ar pedepsi, de asemenea, orice persoană care foloseşte un local pentru prostituţie şi bărbaţii care cumpără sex, cu pedepse agravate dacă victima este minoră sau clasificată ca fiind vulnerabilă.

Propunerea a stârnit dezbateri intense în cadrul mişcării locale pentru drepturile femeilor, informează Mediafax.

Unele organizaţii care lucrează cu femeile traficate şi prostituate, cum ar fi Medicos del Mundo, consideră că este un pas în direcţia cea bună, în timp ce altele, precum Antigona, un grup de academicieni care sunt în favoarea legalizării prostituţiei, spun că riscă să ducă la clandestinitate migranţii şi să îi facă mai vulnerabili în faţa reţelelor de trafic de persoane.

×
Subiecte în articol: Spania prostitutie lege
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close