Antena 3 CNN Externe Parlamentar britanic: Nerezidenţii să nu primească ajutoare pentru copii

Parlamentar britanic: Nerezidenţii să nu primească ajutoare pentru copii

Parlamentar britanic: Nerezidenţii să nu primească ajutoare pentru copii
Sursa foto: Foto captura BBC.co.uk
07 Feb 2013   •   17:51

Un membru al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Interne, Mark Reckless, a apreciat joi că nerezidenţii din Marea Britanie ar trebui să nu primească ajutoare sociale pentru copii şi că ar fi necesară efectuarea unor schimbări ale anumitor taxe pentru imigranţi, scrie BBC News Online.
   
Parlamentarul conservator britanic a mai declarat că "nu este sigur" de faptul că o campanie publicitară negativă ar descuraja potenţiali imigranţi din România şi Bulgaria să vină în Marea Britanie, în contextul unei ample dezbateri pe această temă în cele trei ţări.
   
Reckless a făcut aceste declaraţii în cadrul unei emisiuni despre anularea, la sfârşitul acestui an, a restricţiilor temporare impuse bulgarilor şi românilor.
   
Imigranţi din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare medicală privată, pentru a evita ca NHS să devină un "serviciu de sănătate internaţional", aprecia, recent, secretarul de stat pentru Migrare Mark Harper, citat de presa britanică.
   
Între alte măsuri luate în discuţie la Londra pentru limitarea migrării din cele două foste ţări comuniste, presa britanică a citat solicitarea ca imigranţii care nu găsesc un loc de muncă în trei luni să părăsească ţara, o măsură valabilă şi pentru cei care nu dovedesc că dispun de fonduri suficiente pentru a se întreţine pentru o perioadă de cel puţin şase luni.
   
La 1 ianuarie 2014 expiră perioada de tranziţie de şapte ani de la aderarea celor două ţări la UE, în care statele membre au putut limita accesul românilor şi bulgarilor la piaţa muncii.



×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close