Antena 3 CNN Externe Parlamentarii belgieni aprobă interzicerea voalului musulman

Parlamentarii belgieni aprobă interzicerea voalului musulman

Parlamentarii belgieni aprobă interzicerea voalului musulman
Sursa foto: burqa
01 Apr 2010   •   08:23

O comisie de parlamentari belgieni a votat pentru impunerea unei interdicţii naţionale a purtării voalului islamic burqa în public, deschizând calea spre prima asemenea măsură din Europa.

Comisia de afaceri interne a parlamentului a votat în unanimitate pentru interzicerea oricăror haine sau voaluri ce nu permit celui care le poartă să fie identificat pe deplin, incluzând niqab şi burqa.
Cei care ignoră actul ar putea fi amendaţi cu 15-25 euro sau închisoare până la şapte zile, cu excepţia unor permise emise de poliţie de a purta veştimintele.
Cum partidele la putere şi opoziţia sunt în acord, oficialii se aşteaptă ca plenul să adopte legea pe 22 aprilie.
"Acesta este un semnal foarte puternic trimis islamiştilor," arăta deputatul Denis Ducarme, membru al Mişcării Reformiste de centru-dreapta ce a propus măsura.
El a declarat că este "mândru că Belgia va fi prima ţară din Europa care îndrăzneşte să legislete această chestiune sensibilă."
Dacă este adoptat, actul va introduce interdicţia pe străzi, grădini publice, terenuri de sport sau clădiri "destinate folosirii publice" .
Excepţiile vor fi permise pentru anumite festivităţi precum carnavalurile.
Vicepreşedintele mişcării musulmane din Belgia, Isabelle Praile, avertiza că iniţiativa ar putea crea un precedent periculos.
Marţi, Franţa a apreciat că nu există motive legale pentu a interzice complet voalul complet în public, dar aprecia că burqa ar putea fi scoasă în afara legii în unele locuri din motive de securitate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close