Antena 3 CNN Externe Parlamentarii britanici primesc creşteri salariale, după ce au folosit bani publici în interes personal

Parlamentarii britanici primesc creşteri salariale, după ce au folosit bani publici în interes personal

Parlamentarii britanici primesc creşteri salariale, după ce au folosit bani publici în interes personal
Sursa foto: Parlamentul britanic
19 Iun 2009   •   12:41

Parlamentarii britanici sunt pe punctul de a isca un nou scandal. După ce au înfuriat opinia publică din cauza încercărilor de a ascunde cheltuielile nejustificate din bugetul de stat, parlamentarii au primit o creştere salarială de 10.000 de lire pe an. După săptămâni întregi de la izbucnirea scandalului privind cheltuielile parlamentarilor, oficialii Parlamentului britanic au făcut publice joi o serie de documente, din care însă au fost cenzurate o parte din informaţiile importante.

Creşterea salarială, care depăşeşte de mai mult de cinci ori rata inflaţiei, vine în condiţiile în care milioane de muncitori britanici se confruntă cu ameninţarea şomajului, îngheţarea salariilor sau chiar reduceri salariale, precizează dailymail.co.uk.

Autorităţile au alimentat nemulţumirile populaţiei, după ce a fost făcută publică o listă de 200 de parlamentari care au returnat statului suma totală de 500.000 de lire sterline, fără a da vreo explicaţie pentru acest gest. Din documente au fost şterse toate detaliile privind modul în care au fost întrebuinţaţi banii publici de către demnitari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close