Antena 3 CNN Externe Parlamentarii europeni se pronunţă marţi asupra viitorului executiv comunitar

Parlamentarii europeni se pronunţă marţi asupra viitorului executiv comunitar

Parlamentarii europeni se pronunţă marţi asupra viitorului executiv comunitar
08 Feb 2010   •   20:24


Deputaţii europeni se vor pronunţa marţi dimineaţă asupra comisarilor europeni propuşi de Jose Manuel Barroso pentru un mandat de cinci ani. Barroso va prezenta în prima parte a zilei noul său Colegiu de comisari şi programul acestuia, după care va avea loc o dezbatere în plenul de la Strasbourg.

Din actuala echipă face parte şi Dacian Cioloş care, în cazul unui aviz al legislativului, va prelua agricultura europeană. Românul a fost singurul care a obţinut votul unanim al parlamentarilor din comisia de specialitate.

Dacă majoritatea parlamentarilor aprobă componenţa Comisiei, decizia va ajunge în mâinile şefilor de stat şi de guvern din blocul comunitar. Înalţii oficiali vor decide, tot prin votul majorităţii, dacă dau undă verde echipei Barroso 2. Avizul poate fi dat chiar şi prin procedură scrisă, astfel încât executivul de la Bruxelles să îşi înceapă activitatea încă din 10 februarie.

Mandatul actual de cinci ani al Comisiei Barroso I s-a încheiat în 31 octombrie 2009 iar echipa sa a funcţionat până acum ca o Comisie interimară, cu puteri limitate.

Antena 3

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close