Antena 3 CNN Externe Parlamentul britanic a cerut serviciilor de interceptare un raport privind spionarea comunicaţiilor

Parlamentul britanic a cerut serviciilor de interceptare un raport privind spionarea comunicaţiilor

Parlamentul britanic a cerut serviciilor de interceptare un raport privind spionarea comunicaţiilor
Sursa foto: Foto: elitedaily.com
de S.T.    |    08 Iun 2013   •   18:23

Agenţia oficială însărcinată cu interceptările în Marea Britanie va preda zilele următoare un raport Parlamentului, în care va clarifia legăturile pe care le are cu programul PRISM de spionaj pe Internet utilizat de serviciile americane de informaţii, informează AFP.

Comisia parlamentară pentru Informaţii şi Securitate "va primi un raport complet din partea GCHQ", Serviciul guvernamental britanic pentru comunicaţii, "foarte rapid şi va hotărî ce măsuri este necesar să fie adoptate imediat ce se va afla în posesia acestor informaţii
", a anunţat preşedintele Comisiei Malcolm Rifkind.
   
Acest raport, care ar putea să fie predat până luni, este solicitat după o zi de la dezvăluiri în cotidianul britanic The Guardian. Ziarul a scris că se află în posesia unor documente porivit cărora GCHQ are acces la sistemul PRISM încă din iunie 2010.
   
GCHQ a refuzat să comenteze pe această temă, insistând pur şi simplu asupra faptului că acţionează "într-un cadru juridic şi politic strict".
   
Citeşte şi
:

Obama dă asigurări americanilor: Nimeni nu vă ascultă apelurile telefonice

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close