Antena 3 CNN Externe Parlamentul croat a ratificat Tratatul de aderare a ţării la UE

Parlamentul croat a ratificat Tratatul de aderare a ţării la UE

Parlamentul croat a ratificat Tratatul de aderare a ţării la UE
Sursa foto: Foto: topnews.in
09 Mar 2012   •   19:00

Parlamentul croat a ratificat vineri, în unanimitate, Tratatul de aderare a ţării la Uniunea Europeană, care trebuie să intre în vigoare în iulie 2013, relatează AFP.
   
Toţi cei 136 de deputaţi prezenţi, din totalul de 151, au votat în favoarea ratificării Tratatului, un document semnat în decembrie, la Bruxelles, după şase ani de negocieri între Guvernul croat şi UE.
   
"Este un moment important. Am atins obiectivul şi avem acum un mijloc important de a ameliora calitatea vieţii şi a spori nivelul de securitate" pentru cetăţeni, a declarat premierul croat, Zoran Milanovici, exprimându-se în faţa deputaţilor înaintea votului.
   
Aderarea Croaţiei la UE a fost aprobată în cadrul unui referendum, în ianuarie, de 66 la sută dintre croaţi.
   
Înaintea aderării, prevăzută la 1 iulie 2013, Tratatul va trebui să fie ratificat de cele 27 de state membre UE. Cinci ţări au făcut deja acest lucru, respectiv Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia şi Malta.
   
După Slovenia în 2004, Croaţia va fi cea de-a doua dintre cele şase foste republici iugoslave care aderă la UE, o perspectivă oferită tuturor ţărilor din Balcanii occidentali.
   

×
Subiecte în articol: parlament Croatia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close