Antena 3 Externe Parlamentul European cere sancţionarea Rusiei

Parlamentul European cere sancţionarea Rusiei

de M.T.    |    13 Mar 2014   •   16:42
Parlamentul European cere sancţionarea Rusiei

Parlamentul European a cerut, joi, ca Uniunea Europeană să adopte „în cel mai scurt timp” noi sancţiuni împotriva Rusiei, dacă situaţia din Crimmea nu se linişteşte, informează AFP, citată de Mediafax.

Printre măsurile propuse de PE se numără un embargo asupra armelor şi sancţiuni economice.

O serie de sancţiuni, precum suspendarea negocierilor în materie de vize, au fost deja adoptate săptămâna trecută.

Cu toate acestea, dacă situaţia din Crimeea nu se calmează sau în cazul în care această regiune va fi anexată, europarlamentarii sunt de părere că UE „trebuie să adopte în ce mai scurt timp măsuri adecvate precum un embargo asupra armelor şi tehnologiilor cu dublă utilizare”, civilă şi militară.

PE cere, de asemenea, „restricţii în materie de vize, îngheţarea activelor” anumitor persoane „implicate în procesul decizional legat de invadarea Ucrainei” şi măsuri „împotriva companiilor ruseşti şi a filialelor lor, în special din sectorul energetic”.

Totodată, PE condamnă „ferm agresiunea comisă de Rusia prin invadarea Crimeei” şi subliniează că un referendum pe tema alipirii regiunii la Rusia „va fi considerat ilegitim şi ilegal”.

Rezoluţia a fost adoptată cu o majoritate largă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close