Antena 3 CNN Externe Parlamentul European îndeamnă Rusia la noi alegeri parlamentare: Trebuie garantată egalitatea şanselor

Parlamentul European îndeamnă Rusia la noi alegeri parlamentare: Trebuie garantată egalitatea şanselor

Parlamentul European îndeamnă Rusia la noi alegeri parlamentare: Trebuie garantată egalitatea şanselor
Sursa foto: Foto:en.ria.ru
14 Dec 2011   •   19:13

Parlamentul Europan îndeamnă Rusia să organizeze "noi alegeri libere şi corecte", din cauza "numeroaselor nereguli" constatate în cursul scrutinului legislativ de la 4 decembrie, relatează AFP.
   
Rezoluţia cu caracter neconstrângător, care a fost adoptată la Strasbourg cu o zi înainte de summitul UE-Rusia de la Bruxelles, sugerează Rusiei să îşi "revizuiască legislaţia electorală", cu scopul de a "garanta că alegerile prezidenţiale din 2012 sunt libere şi democratice, asigurând egalitatea şanselor pentru candidaţii opoziţiei".

De asemenea, PE îndeamnă autorităţile ruse să analizeze în profunzime toate cazurile de fraude electorale, în vederea sancţionării responsabililor vizaţi".

Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Catherine Ashton a declarat marţi, în faţa membrilor PE, că liderii europeni intenţionează să profite de întâlnirea lor cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, pentru a-i prezenta "îngrijorările lor cu privire la problemele înregistrate în alegeri".
   
"Excluderea prealabilă (de la scrutin) a unor partide de opoziţie a fost o eroare esenţială în aceste alegeri", a subliniat Ashton.



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close