Antena 3 CNN Externe Parlamentul german a aprobat planul de renunţare la energia nucleară până în 2022

Parlamentul german a aprobat planul de renunţare la energia nucleară până în 2022

Parlamentul german a aprobat planul de renunţare la energia nucleară până în 2022
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
30 Iun 2011   •   17:34

Parlamentarii germani au aprobat, în şedinţa de joi, planurile guvernului de a închide toate centralele nucleare până în anul 2022, informează Reuters.

Cu 513 voturi pentru şi 79 împotrivă, Bundestagul, camera inferioară a parlamentului german, a aprobat planurile cancelarului Angela Merkel, de a renunţa la centralele nucleare, care şi-a anunţat intenţiile în urma tragediei de la Fukushima.

Cancelarul a ţinut să asigure populaţia cât şi ţările vecine că renunţarea la programul nuclear va fi însoţită de orientarea către energie regenerabilă, Germania având în vedere să rămână o putere industrială care să garanteze calitatea vieţii şi pentru generaţiile ce vor veni.

Votul reprezintă, însă, o răsturnare a politicii energetice nucleare promovată Angela Merkel. În toamna anului trecut coaliţia guvernementală a blocat proiectele guvernului precendent referitoare la abandonarea energiei nucleare până la începutul anilor 2020 şi a decis să prelungească durata de viaţă a celor 17 reactoare nucleare care funcţionează în Germania cu 12 ani.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close