Antena 3 CNN Externe Parlamentul grec a votat noile măsuri de austeritate. Luptele de stradă ar putea continua

Parlamentul grec a votat noile măsuri de austeritate. Luptele de stradă ar putea continua

Parlamentul grec a votat noile măsuri de austeritate. Luptele de stradă ar putea continua
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Oct 2011   •   09:08

Astăzi este o zi decisivă pentru Grecia. Parlementul a votat noile măsuri de austeritate pentru a putea primi împrumutul vital din partea instituţiilor internaţionale. În acest context,  luptele de stradă ar putea fi din ce in ce mai violente. Cel puţin 14 poliţişti au fost răniţi în urma ciocnirilor cu manifestanţii din ultimele ore.

Centrul Atenei s-a transformat ieri într-un câmp de luptă. 70.000 de oameni au iesit în stradă în semn de protest faţă de măsurile de austeritate. Ca de multe alte ori, lucrurile au degenerat însă.

O nouă lege care va fi votată mâine. Ea prevede reducerea salariilor, impunerea unor noi taxe şi impozite şi de reducerea posturilor bugetare, măsuri în urma cărora zeci de mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă.

Mai mult decât atât, 30.000 de taximetrişti, care au manifestat împotriva liberalizării acestei ocupaţii, au aruncat cu pietre şi pubele asupra cordonului de poliţişti. Aceştia au ripostat imediat.

Astăzi, în a doua zi a grevei generale, grecii vor să înconjoare Parlamentul şi să oprească accesul aleşilor în sala de şedinţă. În ciuda acestor violenţelor care se petreceau chiar sub geamul lor, senatorii au votat ieri planul de asuteritate. Decizia finală le aparţine însă deputaţilor.

 


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close