Antena 3 CNN Externe Parlamentul Ucrainei a adoptat un pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Parlamentul Ucrainei a adoptat un pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Parlamentul Ucrainei a adoptat un pachet de sancţiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Aug 2014   •   18:36

Rada supremă, Parlamentul unicameral al Ucrainei, a adoptat, marţi, un pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, informează Itar-Tass, citată de Agerpres.

Măsurile trebuie să primească şi avizul Consiliului de Securitate Naţională al Ucrainei.

Documentul conţine 29 de măsuri de „răspuns imediat şi eficient la potenţiale ameninţări la adresa intereselor naţionale ale Ucrainei şi a securităţii sale”.

Sancţiunile propuse se referă la blocarea de conturi, limitarea unor tranzacţii comerciale, interzicerea de zboruri şi a altor servicii de transport, prevenirea exodului de capital, instituirea unui control asupra mass-media şi a comunicaţiilor pe internet, revocarea unor proiecte comune de apărare şi securitate.

Ele ar putea de asemenea paraliza o serie de contacte culturale, sportive şi educative sau proiecte ştiinţifice şi ar putea determina respingerea vizelor pentru unii cetăţeni străini, precum şi anularea unor vizite şi contacte oficiale.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a precizat anterior că 172 de persoane fizice şi 65 de persoane juridice din Rusia şi din alte ţări ar putea fi vizate de sancţiuni.

Cabinetul de miniştri şi-a predat deja lista de sancţiuni Consiliului de Securitate Naţională al Ucrainei, care urmează să ia decizia finală cu privire la sancţiunile împotriva Rusiei.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia sanctiuni
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close