Antena 3 CNN Externe Părţi importante din oraşul Washington au fost distruse. Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi în SUA, în urma unor tornade şi furtuni

Părţi importante din oraşul Washington au fost distruse. Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi în SUA, în urma unor tornade şi furtuni

Părţi importante din oraşul Washington au fost distruse. Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi în SUA, în urma unor tornade şi furtuni
Sursa foto: Foto: photography.nationalgeographic.com
de M.Z.    |    18 Noi 2013   •   07:37
Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, duminică, în urma unor furtuni violente şi tornade puternice care au produs pagube importante în Midwest, în Statele Unite, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Traficul aerian a fost întrerupt, iar zeci de mii de gospodării au fost private de electricitate de rafale violente de vânt care au răsturnat maşini, au scos arbori din rădăcini şi au culcat la pământ linii de înaltă tensiune.

Părţi importante din oraşul Washington, din statul Illinois, au fost distruse.

 
Preşedintele Barack Obama a fost informat despre situaţie şi va fi ţinut la curent, a anunţat Casa Albă.
 
Cel puţin cinci persoane au fost ucise, inclusiv două în sudul extrem al statului Illinois, şi una la Washington, a declarat Jonathon Monken, directorul Agenţiei pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă din acest stat, avertizând că bilanţul va creşte "în mod considerabil".
 
Cel puţin două victime au fost ucise în orăşelul New Minden, a declarat Mark Styninger, coronerul comitatului Washington. Joseph Hoy (80 de ani) a murit la fermă, iar sora sa Frances (78 ani) a decedat la spital.
 
În plus, cel puţin 37 de persoane au fost rănite, inclusiv şapte grav, potrivit postului de televiziune News 25, afiliat NBC.
 
Potrivit lui Jonathon Monken, aproximativ 70 de case au fost complet distruse în două zone, iar alte câteva sute au fost avariate. Patru refugii au fost deschise de Crucea Roşie în zonele sinistrate.
 
În Indiana, furnizorul de electricitate Duke Energy a anunţat că peste 64.600 de case sunt private de curent. În zona capitalei statului, Indianapolis, firma Indianapolis Power & Light a anunţat că aproape 16.000 de locuinţe sunt private de energie.
 
Pe Aeroportul Internaţional Chicago O'Hare, unul dintre cele mai importante din Statele Unite, o parte a zborurilor prezenta întârzieri de aproximativ două ore şi jumătate din cauza furtunii. Zborurile au fost suspendate pe aeroportul metropolitan de la Detroit.
 

 

×
Subiecte în articol: tornada
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close