Antena 3 CNN Externe Partidele de extremă-dreapta câştigă teren în Europa. Tinerii se simt abandonaţi

Partidele de extremă-dreapta câştigă teren în Europa. Tinerii se simt abandonaţi

Partidele de extremă-dreapta câştigă teren în Europa. Tinerii se simt abandonaţi
Sursa foto: Foto: zimbio.com
de N.B.    |    08 Noi 2011   •   12:09

Partidele de extremă-dreaptă din Europa câştigă din ce în ce mai mult teren în Uniunea Europeană, iar tezele grupărilor au devenit din ce în ce mai populare în rândul bărbaţilor cu vârsta sub 30 de ani, comunică un studiu publicat la Bruxelles de centrul britanic de reflecţie Demos, informează Mediafax.

Auotrul studiului, Jamie Bartlett, susţine că ameninţarea economică ocupă tot mai mult din timpul autorităţilor europene, iar tinerii din Europa se simt abandonaţi de paridele tradiţionale, devenind simpatizanţi ai grupărilor populiste.

Studiul, care se bazează pe răspunsurile furnizate pe site-ul de socializare Facebook de aproape 11.000 de simpatizanţi ai unui număr de 14 grupări de extremă-dreapta din 11 ţări europene, arată că extinderea islamismului, percepută ca o ameninţare, uneşte tot mai multe persoane în Europa.

"În opinia lor, principalele partide politice au pierdut contactul cu realitatea, sunt insipide şi îndepărtate, incapabile să răspundă dificultăţilor pe care le întâmpină zilnic, în viaţa de zi cu zi", afirmă Bartlett.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close