Antena 3 CNN Externe Partidele pro-occidentale din Moldova au început negocierile pentru crearea unei coaliţii de guvernare

Partidele pro-occidentale din Moldova au început negocierile pentru crearea unei coaliţii de guvernare

Partidele pro-occidentale din Moldova au început negocierile pentru crearea unei coaliţii de guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   12:42

După alegerile parlamentare din 28 noiembrie, în Republica Moldova au început negocierile pentru crearea unei coaliţii de guvernământ. Primii care s-au întâlnit au fost democraţii şi liberal democraţii.

Premierul Vlad Filat, liderul liberal democraţilor, s-a întâlnit cu un reprezentant al democraţilor. A fost însă o întrevedere neobişnuită, desfăşurată într-un restaurant de lux din Chişinău. La ieşire, politicienii au refuzat să dea detalii despre conţinutul discuţiilor purtate. Ziarele moldoveneşti scriu totuşi că liberal democraţii ar prefera pe cineva din mediul de afaceri în funcţia de prim-ministru.

Tratativele ar trebui să continue în zilele următoare, cu reprezentanţii comuniştilor şi cei ai liberalilor. Liderul comunist, Vladimir Voronin, a anunţat deja că e dispus să formeze alianţe cu orice partid parlamentar.

Întrevederile cu liberalii se anunţă însă mai tensionate. Presa de peste Prut scrie că premierul Vlad Filat ar fi făcut deja o ofertă de alianţă. Aceasta îl exclude însă de la putere pe şeful Partidului Liberal şi actualul preşedinte interimar al ţării, Mihai Ghimpu. 

Alegerile parlamentare desfăşurate în Moldova în urmă cu câteva zile a lăsat ţara în-un impas. Niciun partid nu a obţinut suficiente mandate pentru a-l desemna pe şeful statului. Astfel că formaţiunile politice trebuie să negocieze acum o alianţă.

×
Subiecte în articol: negocieri coalitie guvernare Vlad Filat
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close