Antena 3 CNN Externe Partidul Comunist chinez şi-a sărbătorit centenarul cu artificii, de obicei interzise în Beijing

Partidul Comunist chinez şi-a sărbătorit centenarul cu artificii, de obicei interzise în Beijing

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut Partidului Comunist, aflat la conducere, să rămână fidel misiunii sale istorice, în cadrul unei ceremonii de sărbătorire a centenarului acestuia.

Partidul Comunist chinez şi-a sărbătorit centenarul cu artificii, de obicei interzise în Beijing
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2021   •   13:28

După ce a oferit medalii membrilor de excepţie, preşedintele a afirmat că Partidul Comunist a scris un capitol splendid în istoria naţiunii chineze, oferind independenţă naţională şi prosperitate.

Acest eveniment, care a avut loc în condiţii stricte de securitate şi nu a fost transmis în direct pe posturile de televiziune, a fost organizat în ajunul primului centenar al Partidului Comunist Chinez, care a modelat istoria contemporană a Chinei.

Spectacolul, compus din scene riguros coregrafiate ce ilustrează istoria Chinei comuniste, cu evocarea pe un ecran mare a principalilor lideri, de la Mao Zedong la Xi Jinping, în acompaniamentul muzical a 100 de trompete şi fără a uita salutările transmise de astronauţii chinezi aflaţi în prezent în spaţiu, a trecut cu vederea capitole mai puţin plăcute ale trecutului comunist.

Spectacolul a acordat un loc special 'înfrângerii' COVID-19 în China, interpreţii purtând echipament de protecţie, în timp ce soldaţii purtau măşti.

Preşedintele Xi Jinping a prezentat lupta împotriva pandemiei drept o victorie a organizaţiei Partidului Comunist şi o dovadă a rezistenţei chinezilor sub conducerea sa.

Epidemia noului coronavirus este practic eradicată în China, iar economia se relansează.

Focurile de artificii, de obicei interzise în Beijing, au iluminat cerul în timp ce mii de spectatori s-au adunat în faţa stadionului unde a avut loc spectacolul şi care a fost construit cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008.

Marţi, Xi Jinping va acorda decoraţii membrilor partidului şi se aşteaptă ca preşedintele să ţină un discurs care să transmită mesajul că Partidul Comunist reprezintă atât continuitatea, cât şi creştere economică.

Orice opinie divergentă este neutralizată imediat în China de un aparat de stat care controlează strict informaţiile şi în special internetul.

×
Subiecte în articol: China partid sarbatoare centenar
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close