Antena 3 CNN Externe După ce au fost primiți cu îmbrățișări, partidul lui Merkel ia în calcul izolarea refugiaților

După ce au fost primiți cu îmbrățișări, partidul lui Merkel ia în calcul izolarea refugiaților

După ce au fost primiți cu îmbrățișări, partidul lui Merkel ia în calcul izolarea refugiaților
25 Ian 2016   •   13:49

Vicepreşedintele formaţiunii conservatoare Uniunea Creştin-Democrată (CDU) din Germania, Julia Kloeckner, a propus construirea unor centre pentru refugiaţi de-a lungul frontierei cu Austria, în scopul accelerării procesului de repatriere a solicitanţilor de azil care au fost respinşi.

Julia Kloeckner este de părere că efortul cancelarului de a găsi o soluţie europeană pentru diminuarea fluxului de refugiaţi care se îndreaptă spre Europa este în continuare decizia corectă, adăugând că propunerea ei vine în completarea poziţiei lui Merkel, relatează Reuters online.

"La fontiera dintre Germania şi Austria vor fi construite tabere de refugiaţi", a scris Kloeckner în propunerea aprobată de secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate.

Propunerea subliniază frustarea existentă în partidul lui Merkel în ceea ce priveşte progresul lent înregistrat în găsirea unei soluţii UE la criza refugiaţilor, care afectează infrastructura multor municipalităţi germane, comentează Reuters.

Anul trecut, pe teritoriul Germaniei au pătruns 1,1 milioane de imigranţi, fapt ce a condus la lansarea unor apeluri de către direcţiile spectrului politic pentru o schimbare a modului de gestionare a fluxului de refugiaţi.

Merkel s-a opus unor presiuni care vizau diminuarea fluxului de imigranţi sau închiderea frontierelor Germaniei.

În schimb, aceasta a încercat să convingă alte state europene să accepte cote de refugiaţi, a făcut presiuni pentru construirea unor centre de primire a lor la graniţele externe ale UE şi a coordonat o campanie europeană pentru a convinge Turcia să îi oprească pe refugiaţi să intre în blocul comunitar, mai comentează Reuters, subliniind că progresul înregistrat în urma acestor acţiuni a fost unul mic.

Austria a anunţat, miercuri, că va limita numărul solicitanţilor de azil la 37.500 de imigranţi anual, de la 90.000, cât s-au înregistrat în 2015, pentru următorii patru ani. Planul de limitare a imigranţilor din ţară a fost convenit miercurea trecută între Guvernul naţional şi autorităţile regionale şi locale. Astfel, Austria urmează să primească aproximativ 130.000 de solicitanţi în următorii patru ani, pe lângă cei înregistraţi din 2015.

Liderii Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi-au intensificat criticile împotriva lui Merkel în urma agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, care s-au adăugat la tensiunile existente în Germania privind acceptarea unui număr mare de refugiaţi.

Merkel a încercat să calmeze tensiunea existentă în coaliţia sa de guvernare privind gestionarea crizei refugiaţilor la nivel naţional şi a criticat intenţia autorităţilor de la Viena de a limita numărul de solicitanţi de azil care ajung în Austria.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close