Antena 3 Externe Partidul maghiar Jobbik face scandal la APCE: "Crimeea aparţine Rusiei şi Transcarpatia Ungariei!"

Partidul maghiar Jobbik face scandal la APCE: "Crimeea aparţine Rusiei şi Transcarpatia Ungariei!"

de G.C.P    |    10 Apr 2014   •   17:13
Partidul maghiar Jobbik face scandal la APCE: "Crimeea aparţine Rusiei şi Transcarpatia Ungariei!"

Tamas Gaudi-Nagy (foto), delegatul maghiar a făcut front comun cu reprezentanţii delegaţiei ruse la şedinţa Adunării Parlamentare a Consiliului European (APCE), recent desfăşurată la Strasbourg. Trimisul Budapestei, membru al partidului Jobbik, a remarcat că în Ucraina acţionează acum "forţe ascunse", care încearcă să preia puterea regională.

El a mai spus că Ucraina este un "stat creat artificial", în componenţa căruia intră Transcarpatia, teritoriu care timp de mai mulţi ani a aparţinut Ungariei.
În plus, reprezentantul Ungariei a făcut referire la problemele cu care se confruntă ruşii din Transcarpatia, pe care "nimeni nu îi recunoaşte în Ucraina", transmite UNIAN.

Discursul lui Nagy a fost întrerupt de mai multe ori, fiindu-i închis microfonul.

"Transcarpatia ar trebui să revină Ungariei, pentru că aparţine Ungariei, conform dreptului internaţional" , a declarat reprezentantul maghiar la APCE, îmbrăcat într-un tricou pe care era imprimat mesajul "Crimeea aparţine Rusiei, iar Transcarpatia Ungariei".

Mai mulţi membri ai Consiliului Europei şi-au exprimat regretul faţă de poziţia maghiarului şi spun că în sala APCE nu ar trebui să răsune astfel de "declaraţii cu puternic iz naţionalist".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close