Antena 3 CNN Externe Un pasager a cumpărat un bilet de avion doar pentru a-și căuta bagajele pierdute pe aeroportul din Dublin

Un pasager a cumpărat un bilet de avion doar pentru a-și căuta bagajele pierdute pe aeroportul din Dublin

Un pasager din Irlanda și-a cumpărat bilet de avion doar pentru a intra în depozitul de bagaje al terminalului aeroportului din Dublin. El a recurs la această metodă pentru a-şi căuta bagajele pierdute în urmă cu o săptămână.

Un pasager a cumpărat un bilet de avion doar pentru a-și căuta bagajele pierdute pe aeroportul din Dublin
Sursa foto: Twitter/azrishahabudin
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   15:27

Dermot Lennon şi-a pierdut bagajele când s-a întors la Dublin pe 28 iunie, după o călătorie la Brisbane, Australia.

După o săptămână, timp în care a sunat la compania aeriană şi la aeroport şi nu a primit niciun răspuns, bărbatul s-a întors la aeroport şi a cerut voie să intre într-o zone restricţionată pentru bagaje pentru a-şi căuta lucrurile personale, însă autorităţile permiteau doar unui număr lmitat de persoane să intre, astfel că nu a reuşit să îşi recupereze bagajele pierdute nici de această dată.

Drept urmare, el a decis să cumpere un bilet pentru a putea trece direct de la plecări la preluarea bagajelor, a doua zi: "Am intrat pe site și am cumpărat cel mai ieftin bilet".

Bărbatul s-a întors la aeroport a doua zi și, cu ajutorul biletului, a reuşit să ajungă în zona bagajelor, iar după câteva ore de căutări şi-a găsit lucrurile.

„Locul era plin de bagaje, erau mii. Am văzut că unele dintre ele erau din 15 iunie, cred că am văzut unul chiar din 2 iunie”, a spus el.

Acesta a explicat că nu a fost singurul care a recurs la această metodă pentru a-şi căuta bagajele, find inspirat de un american, care a făcut acelaşi lucru, pe acelaşi aeroport, cu câteva zile înainte.

Autoritatea aeroportuară din Dublin (DAA) a declarat că nu se ocupă de bagaje pentru nicio companie aeriană pe aeroportul din Dublin.

"Companiile aeriene ale pasagerilor sau agenții lor terți de handling la sol sunt responsabili pentru aprovizionarea cu resurse pentru check-in și livrarea bagajelor", a spus un purtător de cuvânt al DAA.

O sursă de la aeroportul din Dublin a declarat pentru Prime Time de la RTÉ că aproximativ 300 de bagaje sosesc pe zborurile greșite în fiecare zi - de zece ori mai mult decât înainte de pandemie.

×
Subiecte în articol: Dublin aeroport pasager bagaje pierdute
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close