Antena 3 CNN Externe "Păreau să leșine unul câte unul!" | Un pasager a deschis uşa pentru ieșirea de urgenţă a unui avion, în timpul zborului

"Păreau să leșine unul câte unul!" | Un pasager a deschis uşa pentru ieșirea de urgenţă a unui avion, în timpul zborului

Aproape 200 de oameni aflați la bordul unui avion aparținând unei companii asiatice au văzut moartea cu ochii, după ce unul dintre ei a făcut un gest nesăbuit.

"Păreau să leșine unul câte unul!" | Un pasager a deschis uşa pentru ieșirea de urgenţă a unui avion, în timpul zborului
Sursa foto: Twitter@AJEnglish
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   13:19

Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, care a deschis ușa pentru evacuarea de urgență în timp ce avionul se afla încă în aer și se pregătea să aterizeze.

Incidentul a afectat zborul OZ8124, efectuat de un Airbus A321-200 al companiei Asiana Airlines.

Aparatul, cu 194 de pasageri la bord, a decolat vineri, în jurul orei locale 11:45, de pe insula Jeju, și, o oră mai târziu, se pregătea să aterizeze pe Aeroportul Internațional Daegu.

Citește și: Un avion de pasageri, scos la licitație de ANAF. Preţul de pornire e incredibil de mic

În momentul în care bărbatul a deschis ușa de urgență, aparatul se afla la circa 250 de metri de sol.

Presa internațională notează că însoțitorii de zbor nu au putut să-l oprească pe pasager, deoarece avionul era pe cale să aterizeze iar personalul de bord își ocupase locurile corespunzătoare.

După deschiderea ușii, unii pasageri au leșinat. Mai mulți oameni au avut probleme de respirație și a fost nevoie să fie transportați la spital, conform presei locale.

O înregistrare video a unui pasager, distribuită pe rețelele de socializare, arată efectul curentului de aer generat prin deschiderea ușii asupra pasagerilor legați cu centurile de siguranță.

"Am crezut că avionul explodează și că voi muri. A fost haos. Oamenii situați în apropierea ușii păreau să leșine unul câte unul, iar însoțitorii de bord strigau prin difuzare după medici", a declarat un martor în vârstă de 44 de ani.

Toți cei 194 de călători de la bord au supraviețuit, iar aparatul a aterizat în siguranță, dar cu ușa de urgență deschisă.

Bărbatul aflat la originea acestui incident a fost arestat la aterizare, relatează BBC.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close