Antena 3 CNN Externe Unul dintre pasagerii de pe submersibilul Titan era "îngrozit" înainte de călătorie! Suleman, studentul de 19 ani, a mers de dragul tatălui său pasionat de Titanic

Unul dintre pasagerii de pe submersibilul Titan era "îngrozit" înainte de călătorie! Suleman, studentul de 19 ani, a mers de dragul tatălui său pasionat de Titanic

Mătușa lui Suleman Dawood, pasagerul de 19 ani de pe submersibilul Titan, susține că acesta era "îngrozit" înainte de călătorie.

Unul dintre pasagerii de pe submersibilul Titan era "îngrozit" înainte de călătorie! Suleman, studentul de 19 ani, a mers de dragul tatălui său pasionat de Titanic
Sursa foto: Engro Corporation Limited
de Mia Lungu    |    23 Iun 2023   •   08:44

În zilele de dinainte ca submersibilul Titan să pătrundă în ocean, în largul coastei Newfoundland, Canada, studentul de 19 ani care își însoțea tatăl în expediție și-a exprimat ezitarea să meargă, a declarat mătușa sa într-un interviu, joi.

Azmeh Dawood, sora mai mare a omului de afaceri pakistanez Shahzada Dawood, a declarat pentru NBC News că nepotul ei, Suleman, a informat o rudă că "nu era se simțea în stare de asta" și s-a simțit "îngrozit" de călătoria pentru a explora epava Titanicului. .

Însă tânărul de 19 ani a ajuns la bordul submersibilului creat de  OceanGate, deoarece călătoria a căzut în weekendul Zilei Tatălui și era dornic să-i facă pe plac tatălui său, care era pasionat de Titanic, potrivit Azmeh.

Citește și: Submersibilul Titan a fost găsit! Familiile au fost anunţate deja de moartea pasagerilor | "O pierdere catastrofală a camerei de presiune"

"Mă gândesc la Suleman, care are 19 ani, acolo, poate doar că se chinuie să respire... A fost paralizant, să fiu sinceră”, a spus Azmeh într-un interviu telefonic, de la casa din Amsterdam pe care o împărtășește cu soțul ei, Jonathan.

Ea a fost devastată, joi, când OceanGate, compania din spatele expediției Titan, a confirmat că toți cei cinci pasageri de la bord erau morți. Garda de Coastă a SUA a spus că resturile din zona de căutare sunt în concordanță cu o „implozie catastrofală”.

"Simt neîncredere", a spus Azmeh, vorbind printre suspine. "Este o situație ireală".

Sora afaceristului pakistanez de pe submersibilul Titan: "Mi-a fost cam greu să respir gândindu-mă la ei"

Ultimele patru zile au fost chinuitoare pentru Azmeh. Era lipită de știrile de televiziune despre căutările Titanului, disperată după actualizări despre fratele și nepotul ei - și temându-se de ce e mai rău.

"Simt că am fost prinsă într-un film foarte prost, cu o numărătoare inversă, dar nu știai pentru ce numărai invers", a spus ea. "Mie personal mi-a fost cam greu să respir gândindu-mă la ei".

„Nu m-am gândit niciodată că voi avea o problemă cu respirația”, a adăugat ea. „A fost diferit de orice experiență pe care am avut-o vreodată”.

Azmeh și Shahzada sunt descendenți ai uneia dintre cele mai proeminente dinastii corporative din Pakistan. Imperiul de afaceri omonim al familiei, Dawood Hercules Corp., are investiții în agricultură, sectorul sănătății și alte industrii.

Shahzada a fost vicepreședintele companiei Engro din Karachi și consilier al Prince's Trust International, o organizație caritabilă fondată de regele Carol al III-lea.

"Era frățiorul meu mai mic"

În ultimii ani, Azmeh a rupt legătura cu fratele său, Shahzada.

Ea a fost diagnosticată cu scleroză multiplă primară progresivă, în 2014 și "a ajuns să fie într-un scaun cu rotile". Ea și soțul ei au decis să se mute din Anglia, la Amsterdam, pentru a avea acces mai ușor la canabis medicinal.

Dar unii dintre membrii familiei ei, inclusiv Shahzada, au dezaprobat consumul ei de canabis și au început să vorbească mai rar. Ea a spus că a continuat să se simtă aproape de Suleman, un tânăr pe care l-a descris ca fiind foarte bun la suflet.

Dar, o dată cu vestea de joi că ambii bărbați erau considerați morți, Azmeh și-a amintit de dragostea intensă pe care o simțea pentru fratele ei.

"Era frățiorul meu mai mic", a spus ea, plângând și aparent copleșită de emoție. "L-am ținut în brațe când s-a născut".

Declarația familiei de milionari Dawood: "Ne ajută să înduram această pierdere de neimaginat"

Într-o declarație, părinții lui Azmeh și Shahzada le-au cerut oamenilor să "țină sufletele răposate și familia noastră în rugăciunile lor" și au mulțumit echipelor de căutare pentru "eforturile neobosite".

"Dragostea și sprijinul imens pe care le primim continuă să ne ajute să înduram această pierdere de neimaginat", au spus Hussain și Kulsum Dawood.

Azmeh și-a amintit că Shahzada a fost "absolut obsedat"de Titanic încă, de la o vârstă fragedă. Când erau copii în Pakistan, frații Dawood urmăreau constant filmul din 1958 "A Night to Remember", o dramă britanică despre scufundarea navei de croazieră.

Ea a povestit că atunci când Shahzada l-a întâlnit pe soțul ei, acesta a întrebat dacă ar putea să se așeze și să vizioneze un documentar de patru ore despre Titanic.

De asemenea, lui Shahzada îi plăcea să meargă să vadă expoziții de muzeu care prezintă artefacte recuperate din epavă.

"Dacă mi-ai fi oferit un milion de dolari, nu aș fi intrat în Titan"

Nu a fost surprinsă când a aflat că fratele ei cumpărase bilete pentru misiunea OceanGate. Dar nu era ceva ce ea, personal, ar fi făcut vreodată: "Dacă mi-ai fi oferit un milion de dolari", a spus ea, "nu aș fi intrat în Titan".

Azmeh și-a petrecut o parte a după-amiezii de joi uitându-se la fotografiile vechi de familie, încercând să dea un sens tragediei care s-a întâmplat.

"Mă simt foarte rău că întreaga lume a trebuit să treacă prin atât de multe traume, atât de mult suspans", a spus ea.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close