Antena 3 CNN Externe Doi pasageri, reţinuţi, în cazul obiectului suspect găsit la bordul avionului Air France

Doi pasageri, reţinuţi, în cazul obiectului suspect găsit la bordul avionului Air France

Doi pasageri, reţinuţi, în cazul obiectului suspect găsit la bordul avionului Air France
21 Dec 2015   •   13:30

Un cuplu de pasageri ai zborului Air France operat între insule Mauritius și Paris, la bordul căruia a fost găsit un obiect suspect, ce s-a dovedit în cele din urmă inofensiv, a fost reținut luni dimineață, la revenirea la Paris, au indicat surse din cadrul poliției, citate de Agerpres.

Compania Air France a depus plângere la tribunalul de mare instanță din Bobigny (regiunea pariziană) în urma incidentului, care a pus în pericol viețile pasagerilor, a anunțat o purtătoare de cuvânt.

Descoperirea obiectului a forțat avionul, un Boeing 777 având la bord 459 pasageri și 14 membri de echipaj, să aterizeze de urgență la Mombasa, în Kenya, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Obiectul, confecționat din hârtie, carton și un cronometru de bucătărie, a fost descoperit de un pasager în toaleta avionului.

Președintele-director general al Air France, Frederic Gagey, a declarat că nu există dovezi ale încălcării regulilor de securitate pe aeroportul din Mauritius, una din destinațiile de vacanță favorite ale francezilor. Obiectul nu conținea explozivi și de aceea nu a fost detectat de agenții de securitate, a precizat Gagey. El a vorbit despre 'un gest răuvoitor' sau 'ceva care aduce a glumă proastă'.

Franța se află în alertă maximă de securitate în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și revendicate de organizația jihadistă Statul Islamic

×
Subiecte în articol: Air France avion pasageri retinuti
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close