x close

Pasagerii navei Westerdam, printre care și mai mulți români, au debarcat după aproape două săptămâni de exil pe mare

14 Feb 2020   •   21:15
Pasagerii navei Westerdam, printre care și mai mulți români, au debarcat după aproape două săptămâni de exil pe mare Foto: Pixabay

Românii aflați la bordul unei nave de croazieră au putut debarca, după ce nu s-a confirmat prezența coronavirusului la bordul navei.

”Cu privire la situația cetățenilor români aflați la bordul navei de croazieră Westerdam care a acostat în Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia) de la autoritățile locale, toți pasagerii și membrii echipajului au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus.
La acest moment, pasagerii sunt transferați în capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi îmbarcați pe diferite linii aeriene în vederea revenirii în țările de domiciliu, respectiv de reședință, costurile aferente transportului internațional urmând a fi suportate de către proprietarul vasului de croazieră. Până la acest moment, un cetățean român a fost îmbarcat din Pnom Penh către România.  
 
Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei 8 cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam. 
 
Ambasada României la Hanoi menține legătura în permanență cu autoritățile competente implicate în gestionarea situației și va acorda asistență consulară, în limita competențelor legale, dacă situația o va impune” a transmis MAE. 

Sutele de pasageri ai navei de croazieră au putut debarca vineri în Cambodgia, după ce pachebotul a rătăcit pe mare peste zece zile, în condiţiile în care cinci porturi asiatice i-au interzis acostarea de teama unei posibile infectări cu coronavirus.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati