Antena 3 CNN Externe Paşapoartele condamnaților pentru pedofilie vor fi confiscate. Ce țară a luat această decizie

Paşapoartele condamnaților pentru pedofilie vor fi confiscate. Ce țară a luat această decizie

Paşapoartele condamnaților pentru pedofilie vor fi confiscate. Ce țară a luat această decizie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Mai 2017   •   10:55

Australia intenţionează să anuleze paşapoartele persoanelor condamnate la închisoare pentru pedofilie, cu scopul de a-i împiedica să acţioneze din nou în alte state, potrivit unui proiect de lege prezentat marţi.

Măsura ar reprezenta o premieră mondială şi urmează să fie prezentată în Parlamentul australian în această lună.

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a precizat că mulţi dintre pedofili - care adesea se îndreaptă către ţările în curs de dezvoltare din Asia - au încălcat obligaţiile de a notifica poliţia atunci când călătoresc, jumătate dintre aceştia fiind consideraţi cu risc mediu sau ridicat de recidivă.

Interdicţia s-ar aplica pe durata obligaţiilor de raportare ale infractorului înregistrat. Odată ce persoanele condamnate sunt scoase din registru, acestea pot solicita paşapoarte.

Proiectul de lege vine ca urmare a mai multor cazuri în care copiii au fost exploataţi sexual în străinătate de către australieni. În 2016, Robert Ellis a fost condamnat la închisoare pentru că a abuzat 11 fete indoneziene pe insula Bali.

Ministrul australian de Justiţie, Michael Keenan, este de părere că noul pachet de legi este "cea mai puternică represiune din istorie împotriva turismului sexual pentru copii".

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: pasaport persoane pedofilie Australia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close