Antena 3 Externe De Paștele Ortodox, Volodimir Zelenski jură că ”răutatea” nu va distruge Ucraina, într-un mesaj filmat într-un loc emblematic al țării

De Paștele Ortodox, Volodimir Zelenski jură că ”răutatea” nu va distruge Ucraina, într-un mesaj filmat într-un loc emblematic al țării

de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   14:39
De Paștele Ortodox, Volodimir Zelenski jură că ”răutatea” nu va distruge Ucraina, într-un mesaj filmat într-un loc emblematic al țării
Sursa foto: Hepta.ro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenskiy a jurat duminică, într-un mesaj de Paștele ortodox, că ​​nicio ”răutate” nu va distruge țara și s-a rugat ca Dumnezeu să returneze fericirea copiilor și să aducă alinare mamelor îndurerate.

Într-o mesaj video, filmat în unul dintre cele mai cunoscute repere ale țării, Catedrala Sfânta Sofia, veche de 1.000 de ani, din Kiev, Zelenski a spus că Ucraina va depăși întunericul pe care l-a adus asupra ei invazia Rusiei.

”Astăzi, încă credem în victoria a Ucrainei și suntem cu toții convinși că nu vom fi distruși de nicio hoardă sau răutate”, a spus Zelenski, îmbrăcat cu haine similare celor pe care le-am văzut de la începutul războiului, de culoare kaki închis

”Depășim vremuri întunecate și, în această, zi eu – și majoritatea dintre noi – nu suntem îmbrăcați în haine strălucitoare, dar ne luptăm pentru o idee luminoasă”.

Duminică, în toată țara, au avut loc sărbători modeste de Paște, la două luni de la începutul invaziei ruse pe care președintele rus Vladimir Putin a numit-o ”operație militară specială”. 

Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk de est, a declarat duminică că șapte biserici de acolo au fost distruse în război.

În timp ce, în fiecare an, bisericile erau pline pentru slujbele de Paște, peste noapte și dimineața, acum li s-a cerut bisericilor să nu adune mulți oameni, cu îngrijorarea că ar putea fi ținte pentru rachete.

Zelenski a declarat joi că Rusia a respins o propunere de armistițiu în perioada Paștelui. Înalt negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat duminică că forțele ruse bombardează oțelăria Avozstal din orașul asediat Mariupol, din sud, unde apărătorii ucraineni sunt ascunși. 

Într-un mesaj pe Twitter, el a cerut ”un armistițiu de Paște în Mariupol”, împreună cu un coridor umanitar imediat pentru civili și discuții speciale pentru a facilita schimbul de militari.

În mesajul său, Zelenski a mai spus că Mariupol și ”apărătorii săi eroici” nu trebuie uitați. ”Este posibil să distrugem zidurile, dar nu se poate distruge temelia pe care se sprijină spiritul războinicilor noștri, spiritul întregii țări”, a adăugat liderul de la Kiev.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close