Antena 3 CNN Externe Paştele, sărbătorit cu "rostogolirea ouălor" la Casa Albă

Paştele, sărbătorit cu "rostogolirea ouălor" la Casa Albă

Paştele, sărbătorit cu "rostogolirea ouălor" la Casa Albă
Sursa foto: Foto: tlc.howstuffworks.com
26 Apr 2011   •   18:41

Sărbătorile Paştelui s-au încheiat în Statele Unite printr-o mare petrecere oferită copiilor de familia prezidenţială. Zeci de mii de copii şi părinţi au fost invitaţi să ia parte la tradiţionala "rostogolire a ouălor" pe gazonul din grădina Casei Albe.

Preşedintele Barack Obama, Prima Doamnă şi fetiţele lor i-au salutat pe copii din balconul Casei Albe, după ce au fost prezentaţi chiar de Iepuraşul de Paşti. "Rostogolirea ouălor", o tradiţie care datează din 1878, s-a bucurat, la actuala ediţie, de o participare fără precedent.

"Rostogolirea ouălor" sau "vânătoarea de ouă", este o cursă în care micii concurenţi trebuie să împingă un ou fiert cu o lingură de lemn. Preşedintele a jucat rolul de arbitru şi a dat startul uneia din întreceri.

Invitaţii au fost selectaţi printr-o procedură asemănătoare cu binecunoscuta "loterie a vizelor". Pentru eveniment au fost fierte şi vopsite 14.500 de ouă. În plus, participanţii sub 12 ani au primit ca amintire ouă încondeiate din lemn.

Cursa a fost dedicată unei cauze susţinute cu pasiune de Michelle Obama: combaterea obezităţii în rândul copiilor. Cei mici au fost îndemnaţi să facă sport şi însuşi preşedintele le-a dat exemplu.

 

×
Subiecte în articol: Obama Casa Alba cursa traditie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close