Antena 3 CNN Externe Pastila ?5 în 1? care previne infarctul ar putea fi scoasă pe piaţă

Pastila ?5 în 1? care previne infarctul ar putea fi scoasă pe piaţă

Pastila ?5 în 1? care previne infarctul ar putea fi scoasă pe piaţă
Sursa foto: pastila
31 Mar 2009   •   12:25

O pastilă accesibilă tuturor care îmbină efectele a cinci medicamente diferite şi care previne infarctul. Acesta este rezultatul unui studiu realizat în India cu ajutorul a 2.053 de persoane.

Pastila este destinată persoanelor care au depăşit vârsta de 55 de ani şi care se confruntă cu probleme de inimă, au colesterolul şi tensiunea arterială mari. Pastila-minune reduce cu 80% riscul infarctului, anunţă BBC News.

Studiul efectuat în India arată că pastila la care cercetătorii lucrează de mai bine de cinci ani are efectele dorite şi este bine tolerată de organismul oamenilor.

Medicamnetul a fost testat pe 2.053 de persoane care au depăşit vârsta critică de 55 de ani şi care sunt expuse riscului de infarct. Medicamentul le-a scăzut colesterolul şi tensiunea arterială, fără a avea efecte secundare majore.

Pastila combină cinci produse farmaceutice diferite, care pot fi găsite în lumea întreagă, însă separat. Printre acestea se află aspirina şi acidul folic.

Există, totuşi şi critici ai acestui medicament. Aceştia susţin că problemele de sănătate precum colesterolul ridicat sau tensiunea arterială mare ar trebui rezolvate prin schimbarea dietei şi exerciţii fizice, nu cu ajutorul unei pastile.

Cercetătorii consideră că această descoperire ar putea salva vieţile a milioane de oameni din lumea întreagă.

Joanne Murphy, membră a Stroke Association, a declarat: ?Combinarea tuturor acestor medicamente într-unul singur este o ideea bună. Însă, mai trebuie făcute cercetări înainte ca pastila să iasă pe piaţă.?

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: infarct
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close