Antena 3 CNN Externe "Totul este absurd". Păţania unui copil de un an care s-a trezit cu o datorie de 700 de euro la stat, în Italia

"Totul este absurd". Păţania unui copil de un an care s-a trezit cu o datorie de 700 de euro la stat, în Italia

Părinţii unui bebeluș de doar un an, din Italia, au rămas uimiți când au primit o somație de plată pe numele celui mic.

"Totul este absurd". Păţania unui copil de un an care s-a trezit cu o datorie de 700 de euro la stat, în Italia
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    01 Ian 2024   •   21:10

S-a întâmplat în comuna Cavallino, în provincia Lecce, din Italia, acolo unde Tari, un fetiţă de doar un an a primit acasă o somaţie de plată de 700 de euro pe numele ei pentru taxa municipală pentru eliminarea deșeurilor.

Părinţii micuţei au făcut publică situaţia, pe care o numesc total absurdă, mai ales că durata pe care este specificată presupusa datorie figura în intervalul în care copilul nici nu se născuse.

Potrivit documentului, suma impozitului neplătit este de aproximativ 700 de euro, dar problema este că nimic nu pare să corespundă adevărului, începând, bineînțeles, cu beneficiarul, care acum, la doar un an, este deja înscris în registrul datornicilor de la Agenzia delle Entrate. 

Ordinul de plată se referă la taxa de gunoi pentru anul 2018, când familia încă nu locuia în acea casă, care a fost închiriată abia anul trecut.

"Nu mi-a venit să cred, totul este absurd. Pe bonurile de plată este scrisă în întregime data de naștere a fiicei mele, care s-a născut în 2022, iar ei cer să plătească pentru anul 2018. Așa ceva este nemaivăzut", acuză mama fetiței care a sunat imediat la Fisc, notează stiridiaspora.ro.

Din păcate, femeia nu a reușit să iasă din această situaţie absurdă și acum este nevoită să apeleze la un avocat pentru a rezolva această eroare birocratică evidentă.

×
Subiecte în articol: bebelus Italia somaţie de plată
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close