Antena 3 CNN Externe Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi disparut în Marea Britanie. Daily Mail: Infractorii români se folosesc de o hibă legislativă pentru a scăpa de închisoare

Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi disparut în Marea Britanie. Daily Mail: Infractorii români se folosesc de o hibă legislativă pentru a scăpa de închisoare

Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi disparut în Marea Britanie. Daily Mail: Infractorii români se folosesc de o hibă legislativă pentru a scăpa de închisoare
24 Oct 2017   •   12:53

Tabloidele britanice The Sun și Daily Mail menționează mai multe cazuri ale unor români certați cu legea, care au dispărut în străinătate.

Cotidianele menționează și numele patronului clubului Colectiv, Alin Anastasescu, căruia i s-a permis să părăsească țara, cu toate că este trimis în judecată în dosarul privind incendiul din 2015, în care 64 de oameni au murit și alte zeci au fost răniți.

„Există numeroși infractori și suspecți care folosesc această portiță. Instanțele din România permit acest lucru. Odată ce ce au primit permisiunea să zboare în Marea Britanie, ei știu că avocații nu vor mai permite ca ei să fie trimis înapoi”, a declarat o sursă judiciară, pentru The Sun.

„Infractorii români se folosesc de o hibă legislativă pentru a scăpa de închisoare, a fugi în Marea Britanie și a evita apoi extrădarea, invocând dimensiunile celulelor de detenție. Unul dintre cei mai căutați bărbați din România ar fi dispărut în Marea Britanie. Lui Anastasescu George Alin i-a fost permisă intrarea în Marea Britanie, cu toate că este pus sub acuzare în legătură cu moartea a 64 de persoane, într-un club de noapte din București”, scrie Daily Mail.

Luni, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, Tribunalul București a amânat din nou, pentru data de 20 noiembrie, judecarea dosarului în care sunt inculpați fostul primar Cristian Popescu-Piedone și patronii clubului.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close