Antena 3 CNN Externe Patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce s-au prăbuşit cu un avion în jungla din Columbia

Patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce s-au prăbuşit cu un avion în jungla din Columbia

Patru copii au fost găsiți în viață la 40 de zile după ce avionul în care erau s-a prăbușit în jungla amazoniană din Columbia. Copiii, cu vârstele de 13, 9, 4 și 1 an, se aflau la bordul avionului împreună cu mama lor, un pilot și un copilot, când acesta s-a prăbușit.

Patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce s-au prăbuşit cu un avion în jungla din Columbia
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    10 Iun 2023   •   07:50

Mama lor și ceilalți adulți de la bordul avionului nu au supraviețuit accidentului.

Președintele Columbiei, Gustavo Petro, a declarat că descoperirea copiilor după săptămâni de căutări este "o bucurie pentru întreaga țară".

El a numit această zi "una magică", adăugând: "Ei erau singuri și au demonstrat un exemplu extraordinar de supraviețuire care va rămâne în istorie. Acești copii sunt acum copiii păcii și copiii Columbiei".

Petro a distribuit o fotografie cu membri ai armatei și membri ai comunității indigene care se ocupă de frați, dispăruți timp de 40 de zile.

El a afirmat că acum copiii primesc îngrijiri medicale și a vorbit cu bunicul lor, care i-a spus că "mama junglei i-a returnat".

Avionul Cessna 206, în care călătoreau copiii și mama lor, zbura de la Araracuara, din provincia Amazonas, către San José del Guaviare, când a emis o alertă de urgență din cauza unei defecțiuni la motor.

Trupurile celor trei adulți au fost găsite de armată la locul prăbușirii, notează Mediafax.

Informațiile preliminare de la autoritatea aviației civile sugerează că cei patru copii au reușit să iasă din epavă și s-au rătăcit în pădurea tropicală în căutarea ajutorului, conform agenției de știri Reuters.

Au avut loc căutări ample, iar în luna mai, echipele de salvare au găsit obiecte lăsate în urmă de copii, printre care un biberon, foarfece, o agrafă de păr și un adăpost improvizat.

De asemenea, au fost descoperite urme mici de pași, ceea ce a făcut echipele de căutare să creadă că aceștia au supraviețuit prăbușirii.

Copiii aparțin grupului indigen Huitoto, iar membrii comunității lor au sperat că tot ceea ce știau despre fructe și abilitățile lor de supraviețuire în junglă le vor oferi o șansă mai mare de a supraviețui.

Președintele Columbiei a fost criticat luna trecută când a postat pe contul său de Twitter că au fost găsiți copiii. El a șters tweet-ul a doua zi, afirmând că informația, primită de biroul său de la agenția columbiană pentru protecția copilului, nu a putut fi confirmată.

×
Subiecte în articol: Columbia
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close