Antena 3 CNN Externe Patru dintre cei mai buni alpinişti ai României sunt în continuare blocaţi pe Muntele Everest

Patru dintre cei mai buni alpinişti ai României sunt în continuare blocaţi pe Muntele Everest

de S.T.    |    27 Apr 2015   •   08:31
UPDATEElicopterele au reluat, luni dimineaţa, evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest, în urma avalanşelor declanşate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal, scrie pe conturile sale de Facebook şi Twitter alpinistul român Alex Găvan.

Ştirea iniţială
:

Patru dintre cei mai buni alpinişti ai României sunt în continuare blocaţi pe Muntele Everest, şi înfruntă pericolul, la 36 de ore după cutremurul devastator, din Himalaya.


Bilanţul cutremurului din Himalaya depăşeşte 3.200 de morţi. Multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături

Sunt teferi, dar sunt izolaţi, la peste cinci mii de metri altitudine, alături de alte sute de alpinişti. Românii se află în două tabere de pe munte, unde se poate ajunge doar cu elicopterul.

Alpiniştii Alex Găvan şi Teo Vlad sunt în Tabăra de Bază, la peste 5.300 de metri altitudine. Ceilalţi doi români, Zsolt Torok şi Justin Ionescu, sunt cu 700 de metri mai sus, în Tabăra 1. Alpiniştii sunt izolaţi, după ce drumul de acces a fost distrus.

Acolo, din cauza replicilor seismului, s-au produs numeroase avalanşe. În zona unde se află alpiniştii români au murit 18 oameni şi alte câteva zeci au fost răniţi.

O operaţiune de salvare este în derulare, dar decurge cu mare greutate, din cauza terenului accidentat. Potrivit Ministerului de Externe, sunt cel puţin 28 de români în Nepal, în regiunea afectată de cutremur, iar toţi sunt nevătămaţi.

Ministerul de externe recomandă românilor să evite în aceste zile călătoriile în Nepal şi în zonele învecinate din India, care au fost afectate de seism.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close