Antena 3 CNN Externe Patru egipteni au fost ucişi în timpul protestelor din Port Said

Patru egipteni au fost ucişi în timpul protestelor din Port Said

Patru egipteni au fost ucişi în timpul protestelor din Port Said
04 Mar 2013   •   12:54

Patru persoane, printre care doi poliţişti, au murit aseară, în timpul confruntărilor violente dintre forţele de ordine şi protestatarii egipteni, din oraşul Port Said, a anunţat, luni, Ministerul de Interne de la Cairo.

Cel puţin 420 de persoane au fost rănite în urma luptelor de stradă, care au început duminică, după ce autorităţile au decis să transfere prizonierii anchetaţi pentru violenţele din timpul unui meci de fotbal, de anul trecut.

Un oficial de securitate internă a anunţat că protestatarii au atacat secţia de poliţie din Port Said cu sticle incendiare şi pietre, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Decizia de mutare a deţinuţilor a fost luată ca o măsură pentru încetarea tensiunilor sociale din oraş, tulburat de a treia săptămâna de grevă generală.

Verdictul final, pentru cei 39 de inculpaţi în cazul violenţelor din februarie 2012, este aşteptat duminica viitoare.
Alţi 21 de suporteri ai echipei locale de fotbal au fost deja condamnaţi la moarte, în acelaşi caz penal.
Sentinţa din 21 ianuarie a stârnit proteste de amploare, care au dus la moartea a 40 de persoane.

Anul trecut, în timpul unui meci de fotbal dintre echipa locală şi una din Cairo, au murit 74 de persoane, majoritatea fiind suporterii oaspeţilor.

Locuitorii din Port Said se consideră marginalizaţi şi izolaţi de căte guvernul egiptean, iar violenţele din fotbal au izbucnit pe fondul acestor tensiuni exacerbate.

×
Subiecte în articol: Cairo
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close