Antena 3 CNN Externe Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români, răniţi în Afganistan
Sursa foto: Foto: article.wn.com
01 Mai 2011   •   12:16

Patru militari români au fost răniţi uşor în Afganistan, după ce vehicolul blindat în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa, pe autostrada A1, în provincia Zabul. Militarii răniţi fac parte din batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab.

Potrivit MApN, starea a trei dintre ei este stabilă, iar rănile nu le pun viaţa în pericol. Cel de-al patrulea militar român rănit şi-a reluat deja activitatea în baza Lagman.

"Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români", transmite Mediafax, citând un comunicat de presă al MApN.

Ministerul precizează că, în urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă.

"Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman. Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate", informează MApN.

×
Subiecte în articol: militari romani raniti Afganistan atac
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close