x close

Patru militari români, răniţi în Afganistan

de Antena3.ro    |    01 Mai 2011   •   12:16
Patru militari români, răniţi în Afganistan 429 Foto: article.wn.com

Patru militari români au fost răniţi uşor în Afganistan, după ce vehicolul blindat în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa, pe autostrada A1, în provincia Zabul. Militarii răniţi fac parte din batalionul 26 Infanterie Neagoe Basarab.

Potrivit MApN, starea a trei dintre ei este stabilă, iar rănile nu le pun viaţa în pericol. Cel de-al patrulea militar român rănit şi-a reluat deja activitatea în baza Lagman.

"Deşi cantitatea de explozibil utilizată în atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protecţie asigurat de blindajul maşinilor de luptă folosite de forţele NATO în Afganistan a dus la salvarea vieţilor militarilor români", transmite Mediafax, citând un comunicat de presă al MApN.

Ministerul precizează că, în urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, starea lor fiind stabilă.

"Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman. Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol şi caporalul Riza au fost evacuaţi către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate", informează MApN.

Citeşte mai multe despre:

militari romani raniti Afganistan atac
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati