Antena 3 CNN Externe Patru morţi, nouă răniţi într-un atac armat în centrul capitalei Mexicului

Patru morţi, nouă răniţi într-un atac armat în centrul capitalei Mexicului

Patru morţi, nouă răniţi într-un atac armat în centrul capitalei Mexicului
15 Sep 2018   •   23:07

Indivizi deghizaţi în "mariachi" (cântăreţi de muzică tradiţională mexicană) au deschis focul vineri seară asupra unei pieţe din centrul capitalei Ciudad de Mexico, frecventată de amatori de muzică şi turişti, făcând patru morţi şi nouă răniţi, printre care un cetăţean străin, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

"Patru persoane şi-au pierdut viaţa, printre care o femeie. Sunt nouă răniţi, printre care o femeie (mexicană) şi un bărbat de origine străină", potrivit unui comunicat al procuraturii capitalei. Precedentul bilanţ anunţase trei morţi şi şapte răniţi.

Atacul a fost comis în Plaza Garibaldi din centrul oraşului de cinci persoane îmbrăcate în mariachi, în jurul orelor 22.00 (sâmbătă, 03.00 GMT). "Acestea au fugit pe trei motociclete prin străzile din vecinătatea pieţei", a precizat textul.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, două dintre persoanele decedate - bărbaţi de 36 şi 46 de ani -, erau cunoscute de poliţie pentru furt şi trafic de droguri, a informat ministerul public.

Procuratura nu a oferit mai multe detalii legate de identitatea victimelor.

Atacatorii, care au folosit "arme uşoare şi de calibru mic", au vizat un grup anume, potrivit poliţiei.

Circa 60 de cartuşe percutate au fost găsite pe jos.

Numeroase persoane se aflau în această piaţă plină de baruri şi unde au loc de obicei spectacole ale formaţiilor de mariachi. Locul era frecventat în mod special vineri seară, Mexicul sărbătorindu-şi independenţa pe 15 şi 16 septembrie.

Poliţia a evacuat piaţa, precum şi numeroasele baruri care se află acolo, atacul rămânând relativ neobservat, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile locale.

Mobilul acestui atac din centrul capitalei mexicane, în general ocolită de reglările de conturi dintre grupurile criminale care activează în întreaga ţară, rămâne deocamdată necunoscut.

Plaza Garibaldi este situată în vecinătatea cartierului Tepito, unde îşi are sediul cea mai importantă grupare infracţională din capitală, Union Tepito, ale cărei şef a fost arestat în august.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac armat Mexic
Parteneri
A murit Ionuţ, tânărul ajuns în comă după o durere de măsea
x close