Antena 3 CNN Externe Patru morţi şi 17 răniţi după ce un autobuz a lovit o mină de teren în regiunea Doneţk

Patru morţi şi 17 răniţi după ce un autobuz a lovit o mină de teren în regiunea Doneţk

Patru morţi şi 17 răniţi după ce un autobuz a lovit o mină de teren în regiunea Doneţk
Sursa foto: Foto: twitter.com
26 Mar 2015   •   12:23

Patru persoane au murit şi alte 17 au fost rănite după ce un autobuz a lovit o mină de teren în apropierea oraşului Artemivsk, în regiunea Doneţk, a anunţat miercuri serviciul de presă al armatei şi administraţiei civile din Doneţk, scrie Interfax Ucraina.
   
"Datele de la autobuzul din Artemivsk-Horlivka: patru morţi, 17 răniţi, dintre care 15 au fost spitalizaţi, inclusiv patru în stare gravă. Niciun copil", afirmă comunicatul.
   
Incidentul s-a produs în momentul în care şoferul autobuzul încerca să "evite un punct de control". O anchetă este în desfăşurare.
   
Site-ul Horlivka.ua anunţa anterior că un autobuz care transporta pasageri pe ruta Horlivka-Artemivsk a lovit o mină în apropiere de punctul de control Kurdiumivsk. Potrivit reţelelor de socializare, acesta era ultimul autobuz de miercuri pe această linie şi transporta 26 de persoane.
   
Autobuzul a fost apoi vizat de focurile de armă ale militanţilor. Un autobuz de pasageri, care a lovit o mină în apropiere de Artemivsk în regiunea Doneţk, a fost atacat cu mortiere de militanţi, a declarat adjunctul ministrului ucrainean de Interne din regiune, Illia Kiva.
   
"Imediat după ce (autobuzul a lovit o mină), formaţiuni armate ilegale din Republica Populară Doneţk au deschis focul cu mortiere asupra autobuzului care transporta pasageri, locuitori din Artemivsk şi regiunea Doneţk", a scris Kiva miercuri seara pe pagina sa de Facebook.
   
El a declarat că atacul a împiedicat vehiculele serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă şi ambulanţele să le acord primul ajutor persoanelor rănite în explozie. "Ca urmare a exploziei şi bombardamentelor, patru persoane au murit şi 19 civili nevinovaţi au fost răniţi", se poate citi pe pagina sa.
  

×
Subiecte în articol: donetk
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close