Antena 3 CNN Externe Patru morţi şi şapte dispăruţi după naufragiul unui cargobot în apele îngheţate ale Mării Nordului

Patru morţi şi şapte dispăruţi după naufragiul unui cargobot în apele îngheţate ale Mării Nordului

Patru morţi şi şapte dispăruţi după naufragiul unui cargobot în apele îngheţate ale Mării Nordului
Sursa foto: Foto: sfgate.com
06 Dec 2012   •   10:50

Patru marinari şi-au pierdut viaţa şi alţi şapte au dispărut, miercuri, în naufragiul unui cargobot survenit în urma unei coliziuni în apele îngheţate ale Mării Nordului, a anunţat paza de coastă olandeză, informează AFP.

Paza de coastă a reuşit să salveze 13 membri ai echipajului Baltic Ace, un cargobot de 148 de metri înregistrat în Bahamas, care s-a ciocnit cu Corvus J, o navă container sub pavilion cipriot, la o sută de kilometri în largul portului Rotterdam.

Baltic Ace, un cargobot care transporta autovehicule, s-a scufundat aproape imediat după accidentul survenit din motive încă necunoscute. Deşi avariat, Corvus J a participat la operaţiunile de salvare, potrivit presei olandeze.

"Am suspendat căutările până dimineaţa. Şansele de a-i găsi în viaţă sunt minime", a afirmat un purtător de cuvânt al gărzii de coastă, Peter Verburg, estimând că unii dintre ei s-au scufundat probabil odată cu nava.

"Pot să confirm că am găsit patru morţi. Şapte persoane sunt încă date dispărute", a declarat miercuri seara Marcel Oldenburger, un alt purtător de cuvânt al gărzii de coastă.

Dintre cei 13 supravieţuitori, patru au fost internaţi la Rotterdam, şapte au fost transportaţi cu elicopterul la un spital din Belgia şi doi au primit îngrijiri medicale la bordul navei care a participat la operaţiunile de salvare, a precizat Oldenburger.

"Sunt toţi în stare de şoc şi suferă de hipotermie", a mai spus el.

La operaţiuni au participat şi trei elicoptere şi un avion.

Ruta maritimă unde s-a produs coliziunea este una dintre cele mai tranzitate din Marea Nordului şi un punct de trecere important pentru navele care se îndreaptă către portul Rotterdam, cel mai mare port din Europa şi al cincilea din lume ca mărime.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close