Antena 3 CNN Externe Patru persoane au murit după ce au băut dezinfectant pentru mâini. Care e substanța periculoasă ce i-a ucis

Patru persoane au murit după ce au băut dezinfectant pentru mâini. Care e substanța periculoasă ce i-a ucis

Patru oameni au murit și alți 11 au fost spitalizați în Arizona și New Mexico, după ce au băut dezinfectant pentru mâini. Produsul conținea metanol, un tip de alcool care poate fi otrăvitor dacă este înghițit.

Patru persoane au murit după ce au băut dezinfectant pentru mâini. Care e substanța periculoasă ce i-a ucis
Sursa foto: pixabay
de Claudia Simion    |    06 Aug 2020   •   23:05

Oficialii din domeniul sănătății spun că expunerea la acest dezinfectant pe bază de metanol poate provoca reacții adverse, precum greață, vărsături, vedere încețoșată, orbire permanentă, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos sau chiar deces.

Din 15 adulți care au ajuns la spital, patru au fost externați fără complicații, alți patru au rămas internați, trei au rămas fără vedere, iar alți patru au murit, a transmis Centrul  de Control şi Prevenirea a Bolilor din SUA, conform DailyMail.

Potrivit US Food and Drug Administration (FDA), dezinfectanții pentru mâini pe bază de alcool trebuie să conțină doar etanol sau izopropanol, dar s-a constatat că unele produse importate conțin metanol.

De ce e atât de periculos metanolul

"Metanolul nu este un ingredient acceptabil pentru a fi folosit în dezinfectantul de mâini și nu ar trebui folosit din cauza efectelor sale toxice", a transmis FDA printr-o scrisoare.

Consumatorii care au folosit acest dezinfectant cu metanol trebuie să solicite tratament imediat din partea cadrelor medicale, au mai avertizat specialiștii.

Cercetătorii au descoperit cele 15 cazuri în Arizona și New Mexico în lunile mai și iunie. Vârsta medie a victimelor era de 43 de ani, iar din 15 pacienți, 13 erau bărbați. Cei care au murit erau 3 bărbați de 35, 39, respectiv 65 de ani, și o femeie de 38 de ani.

×
Subiecte în articol: dezinfectant Arizona new mexico metanol
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close