Antena 3 CNN Externe Trupurile neînsuflețite a patru persoane, inclusiv un bebeluș au fost găsite înghețate la granița canadiano-americană

Trupurile neînsuflețite a patru persoane, inclusiv un bebeluș au fost găsite înghețate la granița canadiano-americană

Patru persoane, inclusiv un bebeluș, au fost găsite moarte în apropierea graniței Canada-Statele Unite ale Americii, după o încercare eșuată de trecere în condiții de viscol brutal.

Trupurile neînsuflețite a patru persoane, inclusiv un bebeluș au fost găsite înghețate la granița canadiano-americană
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Ian 2022   •   12:07

Descoperirea sumbră a avut loc în momentul în care oficialii de la sud de graniță au anunțat arestarea unui bărbat din SUA sub acuzația de trafic de migranți.

Polițiștii au descoperit cadavrele unui bărbat, femeie și bebeluș aproape de graniță parțial îngropate în zăpadă. Un băiat tânăr, despre care se crede că ar fi în adolescență, a fost găsit în apropiere.

Se crede că grupul a cedat în fața frigului intens și a vântului aspru în timp ce încercau să treacă granița într-o zonă în care temperaturile au scăzut recent la -35C.

„Acești indivizi, inclusiv un copil, au fost lăsați singuri în mijlocul unui viscol... Aceste victime s-au confruntat nu numai cu vremea rece, ci și cu câmpuri nesfârșite, zăpadă mare și întuneric total”, a declarat joi comisarul adjunct al RCMP Jane MacLatchy reporterilor.

Poliția canadiană spune că a fost alertată de oficiali americani după ce un grup separat a fost interceptat la sud de graniță. Grupul de cetățeni indieni avea provizii destinate unui copil mic – dar niciun copil nu a fost văzut cu ei.

RCMP a început să cerceteze regiunea de graniță și a descoperit grupul de patru, la doar câțiva metri de graniță, potrivit The Guardian.

„Pot să vă asigur că am continuat căutarea oricăror posibil supraviețuitori sau victime pe tot parcursul serii, iar ofițerii noștri au continuat să patruleze zona astăzi”, a spus MacLatchy.

Mai devreme în cursul zilei, Procuratura SUA pentru Districtul Minnesota a anunțat arestarea a unui bărbat american care a fost acuzat de contrabandă de persoane.

Ofițerii americani de patrulare de frontieră spun că au oprit o dubă de pasageri într-o zonă rurală de graniță între Minnesota și Dakota de Nord, aproape de granița cu Canada.

Steve Shand, 47 de ani, conducea un vehicul alb de închiriat și avea doi pasageri cu el, care erau cetățeni indieni fără acte.

Poliția a descoperit apoi încă cinci cetățeni indieni chiar la sud de graniță, mergând în direcția unde a fost arestat Shand, se arată în comunicat.

Grupul le-a spus poliției că trecuseră granița așteptându-se să fie preluat de cineva. Ei le-au spus oficialilor că mergeau de mai bine de 11 ore. Doi au suferit răni grave și au fost transportați la spital, se arată în comunicat.

Un membru al grupului le-a spus oficialilor că purta un rucsac al unei familii de patru persoane de care fusese despărțită în timpul nopții. Rucsacul conținea jucării, medicamente, haine și un scutec.

MacLatchy a spus că în ultimii ani, trecerea frontierei dintre Statele Unite și Canada a crescut în urma alegerii fostului președinte american Donald Trump.

În decembrie 2016, doi bărbați și-au pierdut degetele din cauza degerături severe, după ce s-au luptat cu zăpada până la talie în timpul unui viscol, în timp ce traversau în provincia Manitoba. Câteva luni mai târziu, o femeie a murit de hipotermie lângă granița din partea americană.

În ciuda eforturilor administrației președintelui Joe Biden de a încerca să faciliteze neutralizarea imigranților eligibili pentru cetățenia americană ca parte a unei serii de măsuri menite să întoarcă politicile anti-imigraționiste ale fostului președinte Donald Trump, părinții continuă să își riște viețile pentru a trimite copiii singuri în SUA cu ajutorul traficanților de ,igranți.

Un raport din august arată că 113,791 de minori neînsoțiți au fost găsiți de către agenții de frontieră între 1 octombrie 2001 - și  până la începutul anului 2021.

×
Subiecte în articol: Canada SUA granita migranti inghet cadavre
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close