Patru persoane rănite în urma unui atac cu rachete la periferia Beirut

de G.S.    |    26 Mai 2013   •   11:22
Patru persoane rănite în urma unui atac cu rachete la periferia Beirut Foto: Agerpres/AP
Patru persoane au fost rănite, duminică dimineaţa, după ce două rachete au căzut la periferia de sud a Beirutului, un fief al mişcării şiite Hezbollah, implicată în luptele din Siria, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP, conform Mediafax.
"Două rachete de tip Grad au căzut la periferia de sud a Beirutului, Chiyah. Una dintre ele a lovit parcul auto al unui vânzător de maşini: patru persoane au fost rănite şi mai multe vehicule au fost avariate", a explicat această sursă pentru AFP. 
Potrivit acestui oficial, "cei patru răniţi sunt muncitori sirieni". 
O a doua rachetă a lovit un apartament şi a provocat pagube materiale importante, dar nu şi victime potrivit unui fotograf al AFP, aflat la faţa locului.
"Acest incident are legătură probabil cu conflictul sirian", a afirmat sursa citată.
Potrivit acesteia, cele două proiectile au fost lansate din regiunea Aitat, în munţi, situată la 13 kilometri sud-est de periferia sudică a capitalei. 
"Armata libaneză s-a îndreptat către acest sector", a adăugat sursa citată. 
Aceasta este prima dată de la începutul conflictului în Siria, în martie 2011, când este vizată periferia Beirutului. 
Ministrul de Interne, Marwan Charbel, a mers imediat la faţa locului. 
Acest atac s-a produs la o zi după discursul liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care le-a promis sâmbătă seara susţinătorilor săi victoria în războiul din Siria, unde mişcarea sa luptă împotriva rebelilor, alături de armata siriană.
"Siria este protecţia din spatele rezistenţei, sprijinul rezistenţei. Rezistenţa nu poate rămâne cu braţele încrucişate când protecţia sa este expusă şi când sprijinul său se prăbuşeşte", a declarat Nasrallah în acest discurs rostit cu ocazia împlinirii a 13 ani de la retragerea israelului din Liban. 
În plus, la Tripoli, în nordul Libanului, luptele între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui sirian Bashar al-Assad au continuat toată noaptea de sâmbătă spre duminică. Treizeci de persoane, între care trei soldaţi, au murit în decurs de şase zile în aceste confruntări, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze. 

x close