Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor. Patru persoane s-au înecat în Marea Egee

Criza imigranţilor. Patru persoane s-au înecat în Marea Egee

Criza imigranţilor. Patru persoane s-au înecat în Marea Egee
17 Oct 2015   •   10:59

Patru persoane s-au înecat în urma naufragiului ambarcațiunii în care se aflau, în Marea Egee, în încercarea de a ajunge în Europa, a anunțat sâmbătă Garda de Coastă elenă, transmite Agerpres.

Cei patru migranți, trei copii și o femeie, a căror naționalitate nu a fost precizată, au murit în apropierea insulei Kalymnos.

Alte 11 persoane aflate în aceeași ambarcațiune au fost salvate, iar un copil încă este dat dispărut.

Aproape 300 de migranți ce încercau să fugă de sărăcia și conflictele din țările lor și-au găsit moartea în Marea Egee în acest an, conform Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

Joi, șapte persoane, printre care trei copii, au murit înecate după ce ambarcațiunea de lemn cu care călătoreau a fost lovită de o navă de patrulare a Gărzii de Coastă elene, în largul insulei Lesbos. Corpul unei femei aflate în ambarcațiune și care fusese dată dispărută a fost găsit vineri.

OIM a anunțat vineri că peste 600.000 de migranți și refugiați au ajuns în Europa prin Marea Mediterană în 2015 și mai mult de 3.100 au murit sau au fost dați dispăruți.

În acest an, în total 613.000 de migranți și refugiați au traversat Marea Mediterană: circa 34.720 au ajuns în Grecia și alții 137.000 în Italia.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), majoritatea celor care au sosit sunt sirieni. În Grecia, sirienii reprezintă 69% dintre refugiații ajunși pe teritoriul său.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close